Antti Kytömäki: Putous

Antti Kytömäen kineettisessä installaatiossa Putous satiininauhat piirtävät valkoiselle taustalle jatkuvasti muuttuvaa ja toisaalta itseään toistavaa kuviota. Nauhat heräävät eloon ja saavat uusia merkityksiä liikkeessä. Installaatio on osa SEB:n ja EMMAn uusien kokoelmateosten sarjaa, jotka esitetään ensimmäisen kerran SEB:n aulatilassa. Vapaa pääsy! 

Antti Kytömäki (s. 1979) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa mekaanisten teosten parissa. Hän tutkii teoksissaan ääntä, toistoa, liikettä ja loputtomia uusien variaatioiden mahdollisuuksia. Kytömäen suunnitteluprosessissa improvisaatiolla ja materiaalikokeiluilla on erityisen keskeinen rooli, koska ne ohjaavat teoksien lopullista muotoa. 

Kytömäen teokset ovat visuaalisesti selkeitä ja minimalistisia, mutta samaan aikaa niiden muoto jättää katsojalle monia tulkinnan mahdollisuuksia. Putous tuo mieleen piirrosjäljen tai toisaalta luonnossa havaittavan liikeradan, kuten pyörremyrskyn tai meren aaltoliikkeen. Kehää kiertävä liike antaa teokselle hypnoottisen luonteen. 

Kytömäki valmistui vuonna 2018 kuvataiteen kandidaatiksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta, jossa hän viimeistelee tällä hetkellä maisterinopintojaan kuvanveiston osastolla. Hän on myös opiskellut äänitaidetta Nordic Sound Art -koulutusohjelmassa vuosina 2014-2015 

SEB:n (Skandinaviska Enskilda Banken) ja EMMAn yhteistyön tuloksena EMMAn uusien kokoelmateosten sarja esitetään SEB:n toimiston aulatilassa. SEB:n toimintaa ohjaa ajatus, jonka mukaan luovuus, innovatiivisuus ja rohkeus nähdä maailma toisin silmin ovat avaintekijöitä paremman maailman rakentamisessa. EMMA puolestaan on vahvojen, taiteen voimasta syntyvien kokemusten taidemuseo, joka tuo taiteen sinne, missä ihmiset liikkuvat ja toimivat. 

Avoinna arkisin klo 9–16 ovikelloa/summeria soittamalla
SEB, Eteläesplanadi 18, 00130 Helsinki
Vapaa pääsy 

Taiteilijatapaaminen keskiviikkona 10.4. klo 15 SEB:n aulatilassa osoitteessa Eteläesplanadi 18
Tilaisuudessa voi tutustua vasta installoituun teokseen ja Kytömäki on paikalla kertomassa lisää teoksestaan. 

Kommentoi Facebookissa