Kirjoittanut lehdenpaivittaja

ALOK

Lukuaika: < 1 minuutti

ALOK


Tapahtuman tiedot


Yhdysvaltalainen runoilija-koomikko-puhuja-näyttelijä ALOK (they/them) palaa Suomeen alkukesästä. Valtaisaa suosiota nauttiva monilahjakkuus esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla keskiviikkona 5. kesäkuuta. Tinkimätön LGBTQ-oikeuksien puolestapuhuja ja tienraivaaja on kerännyt laajaa tunnustusta inklusivisuuden kulttuuria tukevasta työstään ansaiten muun muassa ihmisoikeusjärjestö ACLU:n Centennial Bill of Rights -palkinnon sekä media-alan GLAAD-palkinnon. Puhuttelevasti ihmisyyden moninaista kirjoa juhlistavan sekä traumaa komedian ja runouden kautta käsittelevän esityksen liput ovat nyt myynnissä lippu.fissä.

Avoimen rehellisellä, normeja haastavalla ja syvästi koskettavalla esiintymistyylillään vannoutuneen fanikunnan kautta maailman kerännyt ALOK on ollut pääesiintyjänä mm. New York Comedy Festivalilla ja Vancouverin Just For Laughs -komediafestivaalilla. Jatkuvasti uusia aluevaltauksia luovuuden saralla tekevä ALOK on nähty lukuisissa tv- ja elokuvatuotannoissa, kuten Netflixissä nähtävillä olevissa Hannah Gadsbyn ”Gender Agenda” -komediaspesiaalissa ja Jonathan Van Nessin dokumenttisarjassa ”Getting Curious” sekä HBO:n komediasarjoissa ”Random Acts of Flyness” ja ”SORT OF”. Tuorein, Alex Hedisonin ohjaama ja Jodie Fosterin tuottama lyhytdokumentti ”ALOK” sai ensi-iltansa Sundance Film Festivalilla tammikuussa.

Edellisen kerran ALOK esiintyi Suomessa loppuunmyydyssä Savoy-teatterissa lokakuussa 2022.

ALOK (US)
Ke 5.6.2024 Helsinki, Kulttuuritalo

LIPUT
Myynnissä Lippu.fissa
– alk. 35 EUR (+ tilausmaksu alk. 1,50 EUR)

Esityksessä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, eikä tapahtumassa hyväksytä minkäänlaista häirintää, syrjintää tai loukkaavaa käytöstä.

Turvallisemman tilan periaatteet lyhyesti:
– Kunnioita toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa.
– Älä pilkkaa tai nolaa ketään puheillasi.
– pyri tulemaan tietoiseksi siitä mitä oletuksia teet toisista, miksi teet nämä oletukset ja pyri olemaan toimimatta näiden oletusten perusteella. Eli ole tietoinen oletuksistasi.

– Anna tilaa.
– Kuuntele ja opi.
– Pyydä anteeksi, jos olet loukannut tahallisesti tai tahattomasti muita.
– Jos huomaat jonkun käyttäytyvän asiattomasti tai muutoin rikkovan turvallisemman tilan toimintaperiaatteita, puutu tilanteeseen.

Turvallisemman tilan periaatteet ovat YK:n laatimat ja suosittelemme tutustumaan näihin etukäteen lisää osoitteessa: https://www.ykliitto.fi/turvallinen-tila Tapahtumalla on myös nimetty häirintäyhdyshenkilö, joka tukee mahdollisten häirintätilanteiden selvittämisessä.