Kirjoittanut lehdenpaivittaja

AB ensemble esittää: Made in 11 Days

Lukuaika: 2 minuuttia

AB ensemble esittää: Made in 11 Days


Tapahtuman tiedot


Onko mahdollista luoda uusi tanssiesitys 11 päivässä? Tule katsomaan, mitä voidaan saada aikaan, kun annetaan 11 päivää lahjakkaille taiteilijoille, jotka ovat innokkaita luomaan uutta ja jotka tuntevat toisensa niin hyvin, että ovat valmiita heittäytymään leikkiin.

Made in 11 Days on konsepti, jonka Aurinkobaletin ensemble on luonut leikitelläkseen koreografioilla ja nykytanssin keinoilla.

Käännetäänpä näkökulmaa antamalla tanssijoille, jotka jo tunnet hyvin esiintyjinä näyttämöllä – tai tulet pian tuntemaan – mahdollisuus vaihtaa koreografin rooliin. Côme Calmelet-Pyykkö, Arttu Halmetoja ja Linda Holmström saivat kukin 11 päivää harjoitusaikaa muiden tanssijoiden kanssa: 10 päivää harjoitussalissa ja 1 päivän teatterin näyttämöllä teknikoidemme kanssa.

Nämä kolme teosta on koottu yhteen tiiviiseen esitysiltaan, jonka ytimen muodostavat uteliaisuus ja tuoreet ideat.

Tämä konsepti ei ole Aurinkobaletille täysin uusi, tanssijat ovat toimineet koreografeina aiemminkin teoksissa Free Hands – Tanssijoiden ilta (2015) ja Kolme väriä (2020). Nyt haluamme kuitenkin tehdä tästä toistuvan mahdollisuuden kohtaamisiin teidän, rakas yleisömme, ja tanssijoidemme ensemblen välillä.

Taiteilijat ja teokset

Côme Calmelet-Pyykkö: Neljä riviä / Jonkin verran todellisuuspakoa

Tässä projektissa haluan tutkia positiivisen varaventtiilin käsitettä, luovaa todellisuuspakoa. Kaikilla on oma henkilökohtainen tapansa muuttaa turhautuminen tai muu negatiivinen tunne joksikin muuksi. Haluamme tutustua joihinkin tapoihin edetä koreografisten käsikirjoitusten keskinäisen punoutumisen ja kerrostuvan musiikin avulla.

Linda Holmstöm: Mind full of flies I never killed

Oletko jo täällä? Olitko se sinä, joka tulit sisään?

Se hetki kun avaat kallosi ja annat sen säteillä kaiken valon ja kaikki värit muiden naamoille ja kaikki syöksyvät sinun maailmaasi omien lasiensa läpi ja kokevat sen mitä olet juuri nyt tässä hetkessä ilman suodattimia paitsi ne lasit jotka he ovat hankkineet ja saaneet elämältä joka voi olla hyvin erilainen mutta kuitenkin suurin piirtein samaa paitsi silloin kun istut vahingossa lasiesi päälle ja

Sshhh. Hengitä. Paino. Vartaloni solut. Ääni. Yhteys.

Mind full of flies I never killed on mieltä käsittelevä soolo, duetto, trio ja niin edelleen.

Arttu Halmetoja: Jälkihehku

Mitä syntyy, kun erillään kasvaneet tanssit törmäytetään toisiinsa?

Mitä jää jäljelle?

Kutsun sinut todistamaan tätä näyttämöllistä jälkihehkua – koreografiaa, joka syntyi irrallisten tanssien kohdatessa toisensa.

Muu työryhmä

TANSSI Côme Calmelet-Pyykkö, Arttu Halmetoja, Linda Holmström, Elina Raiskinmäki | VALOSUUNNITTELU Magnús Sigurðarson | ÄÄSUUNNITTELU Valtteri Alanen | VALOKUVAT JA GRAAFINEN SUUNNITTELU Jussi Virkkumaa | TUOTANTO Aurinkobaletti

Näytökset

Pe 3.5. klo 19, ENSI-ILTA
La 4.5. klo 17

Ke 8.5. klo 19
To 9.5. klo 19
Pe 10.5. klo 19
La 11.5. klo 17

Liput

25 € peruslippu
23 € eläkeläinen
15 € opiskelijat, lapset (alle 18 v.), työttömät sekä siviilipalvelus- ja varusmiehet
12 € Temen, Näyttelijäliiton, Takun jäsenet, Suomen Teatterit ry:n Teatteri-korttilaiset ja tanssi- tai teatterialan ammattiin opiskelevat sekä pressikorttilaiset

Osta liput >>