Vastamainoksen anatomia 2

Koska meillä ei ollut varaa ostaa 200 000 euron maasturia ja viedä sitä sademetsään, on tässä(kin) vastamainoksessa turvauduttu kuvamanipulaatioon. Oikeasti vastamainoksessa näkyvä valkoinen katumaasturi on 29,90 euroa maksanut kauko-ohjattava, joka on kuvattu omassa studiossa.

Kuvan sademetsäkään ei ole oikea. Se on koostettu useammasta oikeaa metsätyyppiä edustavan viidakon kuvasta.

Land Owner -vastamainos myös viittaa usein mainoksissa ja viihteessä esitettyyn ajatukseen, että luontokokemukset tulevat mahdollisiksi polttomoottorien avulla. Oikeasti metsät kaatuvat autojen tieltä.

Kuvaelementtien asettelu on puolestaan lainattu venemainoksissa. Niissä usein nähtävä moottoriveneen perään jäävä auramainen aalto toistuu myös katumaasturin perään jäävässä metsäpaloaukeassa. Tosin useimmista mainoksista poiketen maasturin suunta on alas ja vasemmalle, joka viittaa menneisyyteen.