Kulutan siis olen 7

Ihmiskunnan mittakaavassa ilmastonmuutos on valtava, mutta yksilön tasolla abstrakti ongelma. Siitä on vaikea saada otetta ja silloin sitä on myös vaikea käsitellä. 

Yksi tapa reagoida ylitsepääsemättömään ongelmaan on kieltää se. Silmien ja korvien sulkeminen ahdistavilta uutisilta on inhimillistä ja ymmärrettävää. Varsinkin jos ongelmaan ei tarjota mitään ratkaisuehdotusta tai ratkaisuehdotukset sotivat omia arvoja vastaan. 

Toisaalta, sopivan ratkaisun tarjoaminen voi helpottaa ongelman hyväksymistä. 

Ruotsalainen 15-vuotias Greta Thunberg aloitti kesällä 2018 koululakon ilmastonmuutosta vastaan. Thunbergin lakko kasvoi nopeasti globaaliksi ilmastonmuutosta vastustavaksi liikkeeksi ja on oiva esimerkki siitä, kuinka on mahdollista löytää oma tapa toimia kaipaamansa muutoksen puolesta ja kuinka voi myös kannustaa muita seuraamaan esimerkkiä.