Rekisteriseloste

Rekisteri-/ tietosuojaseloste 21.5.2018

Rekisterinpitäjä:

Voima Kustannus Oy
Vellamonkatu 30, 3 krs.
00550 Helsinki
voima@voima.fi

EU:n tietosuoja-asetus tietosuoja-asetus uudistui 21.5.2018. Alla olevalla selosteella kuvailemme tapaa jolla käsittelemme asiakastietojamme.

Keräämme henkilötietoja asiakassuhteen hoitamista varten. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on asiakkaan ja yrityksenvälinen sopimus ja siitä johtuvat lakisääteiset velvoitteet. Henkilötietojen antaminen on edellytys sopimuksen syntymiselle. Toisin sanoen lehteä tai verkkokaupan tavaroita ei voi tilata antamatta henkilötietoja.

Keräämme henkilötietoja myös markkinointia varten. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on suostumus.

Emme tee sinua koskevia profilointeja ja automaattisia päätöksiä.

Henkilötietojasi vastaanottavat:

  • yrityksemme ja sen työntekijät
  • maksunvälittäjä, joka vastaanottaa sinulta maksun
  • painotalo, jossa lehti painetaan
  • kuljetusyritys, joka kuljettaa tavaran sinulle
  • tilitoimisto, joka kirjaa tilauksen kirjanpitoomme
  • tilintarkastaja, joka tarkastaa kirjanpitomme

Säilytämme henkilötietojasi:

  • verkkokaupassa viiden vuoden ajan
  • lehden tilaajarekisterissä kolmen vuoden ajan tilauksen päättymisen jälkeen
  • hköpostiarkistossa seitsemän vuoden ajan
  • kirjanpitoaineistossa seitsemän vuoden ajan

Sinulla on seuraavat oikeudet:

  • oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilötiedot
  • oikeus tietojen oikaisemiseen
  • oikeus käsittelyn rajoittamiseen (voit esimerkiksi kieltää markkinoinnin)
  • oikeus vastustaa käsittelyä
  • oikeus peruuttaa suostumus (voit esimerkiksi peruuttaa suostumuksesi markkinointiin)
  • oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Huomioithan, että sinulla on ”oikeus tulla unohdetuksi” vain, jos meillä ei ole lakisääteisiä velvoitteita jatkaa henkilötietojesi käsittelyä.

Evästeistä

Käytämme sivuillamme ns. cookie-toimintoa eli evästeitä. Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto, joka mahdollistaa internet-sivujen ylläpitäjän tunnistamaan usein sivuilla vierailevat kävijät, helpottamaan kävijöiden kirjautumista sivuille sekä mahdollistamaan yhdistelmätiedon laatimisen kävijöistä. Tämän palautteen avulla pystymme jatkuvasti parantamaan sivujemme sisältöä. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja. Käytämme niitä siten, että voimme tarjota asiakkaillemme kunkin yksilöityjen tarpeiden mukaisia tietoja ja palveluita.

Mikäli sivuillamme vieraileva käyttäjä ei halua meidän saavan edellä mainittuja tietoja evästeiden avulla, useimmat selainohjelmat mahdollistavat eväste-toiminnon poiskytkemisen. Katso näistä linkeistä miten otat evästeet pois käytöstä eri selaimilla: Chrome Firefox Safari

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon se, että evästeet voivat olla tarpeellisia joidenkin ylläpitämiemme sivujen ja tarjoamiemme palveluiden asianmukaiselle toimimiselle.


MailChimp-uutiskirjeiden rekisteri-/ tietosuojaseloste

Rekisteriseloste
Henkilötietolain mukainen rekisteriseloste

Rekisterinpitäjä
Voima Kustannus Oy
Vellamonkatu 30, 3 krs., 00550 Helsinki
voima@voima.fi, 044 238 5109
Y-tunnus 1569115-8
Uutiskirjeen rekisteriasioiden yhteyshenkilö on Voiman yhteyspäällikkö Antti Kurko (040 834 0286, antti.kurko(at)voima.fi).

Rekisterin nimi
Voiman uutiskirje ja Voiman mediakasvatuksen uutiskirje

Rekisterin pitämisen peruste ja käyttötarkoitus
Rekisteröidyn suostumuksella, yhteistyösuhteen vuoksi tai muulla vastaavalla perusteella tapahtuva henkilötietojen käsittely. Voiman uutiskirjeiden rekisterin käyttötarkoitus on tiedottaa Voiman tilaajia, lukijoita ja yhteistyökumppaneita sähköpostitse esimerkiksi Voiman sisällöistä ja tarjouksista.

Rekisterin sisältämät tiedot
Rekisterin sisältämät henkilötiedot ovat rekisteröidyn sähköpostiosoite sekä mahdollisesti etu- ja sukunimi ja osoite. Lue täältä, mitä dataa MailChimp kerää ja kuinka MailChimp käsittelee sitä.

Tietolähteet
Tiedot saadaan henkilön itse liittyessä listalle (esimerkiksi täyttämällä uutiskirjeiden tilauslomakkeen Voiman nettisivuilla) tai toivomalla listalle lisäämistä (esimerkiksi lehtitilauksen yhteydessä).

Tietojen luovutukset
Voima ei luovuta rekisterin tietoja eteenpäin. MailChimp-alustan toimistot sijaitsevat Yhdysvalloissa, joten dataa käsitellään osittain Yhdysvalloissa.

Rekisteritietojen säilytys ja rekisterin suojaaminen
Rekisteri sijaitsee GDPR-yhteensopivalla MailChimp-alustalla. Rekisterin käyttöoikeus on Voiman työntekijöillä. Tietojen suoja perustuu ennen kaikkea tietojen käsittelijän huolellisuuteen sekä henkilötietosuojalain noudattamiseen.

Tiedon korjaaminen ja poistaminen
Tietonsa luovuttanut voi pyytää koska tahansa rekisterin ylläpitäjää poistamaan tietonsa rekisteristä tai korjaamaan virheelliset tiedot. MailChimp antaa käyttäjälle itselleen mahdollisuuden peruuttaa uutiskirjeen tilaamisen.

Tarkastusoikeus
Henkilöllä on Henkilötietolain 26§:n mukaisesti oikeus tarkastaa mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on talletettu. Tämän voi tehdä ottamalla yhteyttä rekisterien ylläpitäjään.


Lukijakyselyn rekisteriseloste 30.9.2020

Rekisteriseloste
Henkilötietolain mukainen rekisteriseloste.

Rekisterinpitäjä
Voima Kustannus Oy, Vellamonkatu 30, 3 krs., 00550 Helsinki
voima@voima.fi, 044 238 5109
Y-tunnus 1569115-8

Lukijakyselyn rekisteriasioiden yhteyshenkilö on Voiman markkinointikoordinaattori Pinja Nikki (0400 944 280, pinja.nikki@voima.fi).

Rekisterin nimi
Voiman lukijakysely

Rekisterin pitämisen peruste ja käyttötarkoitus
Rekisteröidyn suostumuksella tapahtuva henkilötietojen käsittely. Voiman lukijakyselyn rekisterin käyttötarkoitus on suorittaa arvonta kyselyyn osallistuneiden kesken.

Rekisterin sisältämät tiedot
Rekisterin sisältämät henkilötiedot ovat rekisteröidyn etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja osoite.

Tietolähteet
Henkilötiedot saadaan henkilön itse antaessa yhteystietonsa lukijakyselyyn vastaamisen yhteydessä. Henkilötietojen antaminen ei ole pakollista kyselyyn vastatessa.

Tietojen luovutukset
Voima ei luovuta rekisterin tietoja eteenpäin. Jos henkilö arvontaan osallistuessaan tilaa myös Voiman uutiskirjeitä, ladataan hänen nimi- ja sähköpostitietonsa MailChimp-alustalle (ks. MailChimp-uutiskirjeiden rekisteri-/ tietosuojaseloste).

Rekisteritietojen säilytys ja rekisterin suojaaminen
Rekisteri sijaitsee WordPress-alustalla. Rekisterin käyttöoikeus on Voiman työntekijöillä. Lukijakyselyn vastaukset lähetetään automaattisesti myös Voiman työntekijän sähköpostiosoitteeseen. Jos henkilö arvontaan osallistuessaan tilaa myös Voiman uutiskirjeitä, ladataan hänen nimi- ja sähköpostitietonsa MailChimp-alustalle (ks. MailChimp-uutiskirjeiden rekisteri-/ tietosuojaseloste). Tietojen suoja perustuu ennen kaikkea tietojen käsittelijän huolellisuuteen sekä henkilötietosuojalain noudattamiseen.

Tiedon korjaaminen ja poistaminen
Tietonsa luovuttanut voi pyytää koska tahansa rekisterin ylläpitäjää poistamaan tietonsa rekisteristä tai korjaamaan virheelliset tiedot.

Tarkastusoikeus
Henkilöllä on Henkilötietolain 26§:n mukaisesti oikeus tarkastaa mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on talletettu. Tämän voi tehdä ottamalla yhteyttä rekisterien ylläpitäjään.