Julianna Brandt, 26, ja Aino Falenius, 15, muuttavat maailmaa omalla toiminnallaan. Vaikka nuorten aktivismi on ollut paljon otsikoissa, se ei ole yleistynyt. Sen sijaan se on saanut uusia muotoja.
Monta monituista auringonkiertoa sitten, Voiman numerossa 7/2000, muistutettiin miten olympialaisten järjestelyt olivat loppusuoralla Australian Sydneyssä.
Eläinten yksilöllisyyttä häivytetään, jotta niitä olisi helpompi käyttää. Kirjailija Laura Gustafsson huolehti kanoista eläinten turvakodissa ja kohtasi heidät yksilöinä, joilla on oikeus omaan koskemattomuuteensa.
Naisten Linja käynnistää tukipalveluita digitaalista väkivaltaa ja verkkovihaa kokeneille naisille. Lisäksi opetetaan digitaalisia itsepuolustustaitoja.
Latvialais-norjalainen animaatiodokumentti kertoo, millaista oli kasvaa neuvostovallan alla ja sankareiden varjossa.
Lähikaupan nainen on omalaatuisen hauska ja lämminsydäminen kirja, jota lukiessa voi aistia japanilaisen konbinin kuin asioisi siellä itse. Kyseessä on ensimmäinen suomennos palkitulta Sayaka Muratalta (s. 1979).
Vastamainokset ovat nykyään osa kouluopetusta ja aiheen ymmärtäminen olisi aikuisillekin tarpeen. Nyt tuo opetus yhdistetään taidenäyttelyyn.
Kirjailijat Veeraporn Nitiprapha ja Duanwad Pimwana haastavat patriarkaalista kerrontaa kuvaamalla yhteiskunnallisia muutoksia tunteiden ja ihmissuhteiden kautta.
Marraskuussa 2016 yli 60 miljoonaa amerikkalaista antoi Yhdysvaltain presidentinvaaleissa äänensä Donald J. Trumpille.
Koronapandemian vuoksi päätetyt kokoontumis- ja liikkumisrajoitukset iskivät myös Voima-lehden hetkeksi kanveesiin. Kulttuuritoimijoilla ei ymmärrettävästi ollut markkinoitavaa.
Ikuinen kuningas. Sitä tarkoittaa Kianoush-etunimi muinaisen persian kielellä. Tuottelias taiteilija Kianoush piirtää ja kirjoittaa kolumneja Courrier international ja La Croix -lehtiin viikoittain.
Ranskalaisen elokuvan valovoimaisin tähti Juliette Binoche on viime aikoina joutunut pelastamaan monta keskinkertaista elokuvaa. Tämänkin alussa näytti pahasti, että la Binochen karisma on tarinan ainoa oljenkorsi. Eletään vuotta 1967.
Helsingin sarjakuvafestivaalien festivaalitaiteilija Vilja “Tiitu” Takalo kertoo uudessa sarjakuvaromaanissaan elämästään hengenvaaran väistämisen jälkeen.
Muusikko Jesse Markin tulkitsee Y-sukupolven tuntoja. Hän puhuu paremman yhteiskunnan puolesta, jotta seuraavien sukupolvien ei tarvitse kahlata samassa loskassa.
Kaikki on harhaa. Tosiolevaista ei ole. Jo Matrixista, muinaisesta 1990-luvun scifielokuvasta tuttu pilleri riisui ihmisen tietokoneen piuhoista näyttäen miten hän on pelkkä manipuloinnin uhri. Tietoisuus on valhetta. Esihistoriallisessa Arthur C.
Uusi järjestö haluaa lähettää aktivisteja järjestyksenvalvonta- ja ensiapukursseille sekä tarjota koulutusta monenlaiseen vaikuttamiseen.
Kansallisoopperan piti esittää tänä syksynä Wagnerin ooppera Ringin toinen osa Valkyyria. Mutta koska Wagner tarvitsee ison orkesterin, koronaepideman tähden se siirrettiin tammikuulle.
Neuvostoliiton aikana vaalit olivat suorastaan juhlallinen seremonia. Äänestys tapahtui kaupunkien ja kylien hienoimmissa rakennuksissa, joita koristivat hallinnon symbolit ja kuvat sekä punaiset viirit.
Muusikko-tuottaja Mika Kurvinen nojaa vahvasti marginaaleihin, vaikka kerää miljoonia kuunteluita Spotifyssa. Hän toivoisi muusikoiden ottavan rohkeammin kantaa asioihin, sillä heitä kuunnellaan.
Hilma af Klint (1862–1944) oli ruotsalainen muotokuva- ja maisemamaalari, jonka edelläkävijyys ja merkittävyys nimenomaan abstraktin taiteen tekijänä on nostettu esiin vasta kauan hänen kuolemansa jälkeen.
Vuorotteluvapaa on ollut yksi harvoista valtion työvoimatoimista, joka on tutkitusti edistänyt työllisyyttä. Hyöty on kohdistunut yleensä nuoriin henkilöihin, jotka on palkattu vapaalle lähteneiden sijaisiksi.
Little Richardin kuolinuutisen jälkeen mediat ovat täyttyneet muistokirjoituksista ja aikalaismuisteloista.
EU:n ja Marokon välisten kauppasopimusten vuoksi lautasellasi saattaa olla miehitetyssä Länsi-Saharassa kasvatettuja tomaatteja ja Länsi-Saharan aluevesiltä pyydettyjä sardiineja.