VOIMA-LEHDELLE UUSI PÄÄTOIMITTAJA

Lukuaika: 2 minuuttia

VOIMA-LEHDELLE UUSI PÄÄTOIMITTAJA

TIEDOTE 28.5.2015 / Julkaisuvapaa heti

Voima-lehden uutena päätoimittajana aloittaa elokuun puolivälissä Veera Järvenpää. Aikaisemmin Järvenpää on toiminut Pieksämäen Lehden tuottajana ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan julkaiseman Uljaan päätoimittajana.

Tänään jakeluun tulevassa kesäkuun Voimassa Järvenpää kuvaa Voima-lehden tehtävää näin:
”Voima nostaa julkisuuteen aiheita ja näkökulmia, jotka ilman sitä uppoaisivat marginaaliin. Voimaa tarvitaan tekemään näkyviksi ihmiset ja ilmiöt, joita massa-ajattelu väistää. Toimiva yhteiskunta tarvitsee toimivan julkisuuden, joka ei rakennu pelkkien mediatalojen varaan. Kansalaisyhteiskunnassa on oltava moniääninen mediakenttä, mutta myös instituutioista riippumaton aktiivinen kansalaiskeskustelu. Voiman tulee asettua dialogiin niiden kahden välille ja ruokkia jälkimmäistä.”

Järvenpää uskoo ammattitoimittajuuden välittämän kansalaisjournalismin ja valtakunnallisuuden voimaan:
”Tulevaisuudessa Voima ei näytä minulta vaan tekijäyhteisöltään. Toimituskeskeisyydestä siirrytään kohti kansalaisjournalismia, mutta se tehdään toimitusvetoisesti.
Suuri unelmani on, että lehteä paitsi luetaan myös tehdään eri puolilla Suomea. Sen eteen aion tehdä työtä. Hitaasti ja sitkeästi.”

mainos

Voima-lehti on vuonna 1999 perustettu valtakunnallinen ilmaisjakelulehti, jota jaetaan jakelutelineistä muun muassa kirjastoissa, kampuksilla, Matkahuolloin toimipaikoissa, elokuvateattereissa, kahviloissa ja erilaisilla kulttuuritapahtumapaikoilla. Lukijatutkimuksen mukaan Voimalla on yli 90 0000 säännöllistä lukijaa ja yli 175 000 lukee lehteä silloin tällöin. Voima palkittiin valtion tiedonjulkistamispalkinnolla vuonna 2001.

Median yleisen kustannuskriisin keskellä myös Voima on kamppailut viimeisen vuoden ajan talousvaikeuksista. Kustannusyhtiön johdossa kuitenkin uskotaan pahimman olevan takanapäin:
”Riippumattomasta sisällöstään huolimatta Voima on julkaisuperustaltaan kaupallinen media, jota vaivaavat samat ongelmat kuin kaupallisia medioita yleensä. Uuden päätoimittajan valinta ja käynnissä oleva Voiman verkkolehden uudistaminen ovat kuitenkin merkkejä siitä, että tällä veneelle purjehditaan taas liput korkealla ja vahaan tapaan vastavirtaan”, toteaa Voima Kustannus Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tuomas Rantanen.

Voiman toimitusjohtaja ja vt. päätoimittaja Teemu Matinpuro kirjoittaa kesäkuun numeron pääkirjoituksessa:
”Koska Voiman omistajat eivät ole herlinejä, meidän on vain uskottava kuluttajiin ja mainostajiin journalismimme rahoittajina. Unohtamatta laajaa ja sitoutunutta avustajakuntaamme, jotka osallistuvat taloustalkoisiin lehden hengissäpitämiseksi. Lukijoillemme helpoin tapa osoittaa tukensa on tilata lehti kotiin kannettuna. Mainostajille viestimme on, että olemme viimeisiä valtakunnallisia ilmaisjakelulehtiä, joka tavoittaa merkittävän joukon kriittisiä ja tiedostavia kuluttajia.”

Lisätietoja.
Veera Järvenpää, 044 980 5215

Tuomas Rantanen, Voima Kustannus Oy:n hallituksen puheenjohtaja, 040 507 7165
Teemu Matinpuro, Voima Kustannus Oy:n toimitusjohtaja / vt. päätoimittaja, 050 594 1499

Pressikuvat ladattavissa tästä ja tästä..
Pressikuvien kuvaajatieto: Helena Nyman

  • 29.5.2015