Fifi suositteleeKirjoittanut fifi

Fifi suosittelee 26.12.–1.1.

Lukuaika: 2 minuuttia

Fifi suosittelee 26.12.–1.1.

Teksti Fifi

Talviajan juhlia, näyttelyissä ja klubeilla.

Perjantai 26.12. Tapanintanssit Tampereen Yo-talolla. Dj:t Slim Mike & Simppu, 5 euroa, ovet avoinna 21–04.

Lauantai 27.12. Aseistakieltäytyjäliiton tukikeikka Helsingin Rauhanasemalla. Esiintymässä Pax Americana, Omaisuusvahinko, Back Rage, Stasi ja dj Presidentti. Ovet auki kello 19, bändit soittavat noin kello 20–23. Tarjolla safkaa ja distroja. Ei ikärajaa, liput 4 euroa.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Sunnuntai 28.12. Talviajan juhlia eri kulttuureissa -yhteisnäyttely Turun Lasten ja nuorten Ullakkogalleriassa. Kansainvälinen kohtauspaikka järjestää monikulttuurisen yhteisnäyttelyn. Nähtävillä on esineitä, koristeita ja valokuvia. Esillä on myös lasten piirustuksia talvijuhlista. Piirustukset on tehty Kansainvälisen kohtauspaikan espanjankielisessä lastenkerhossa. Galleria avoinna ti–pe 12–19, la–su 11–17.

Maanantai 29.12. Hanna Ugglan maalauksia galleria G18:ssa 18.1. asti. ”Juuri nyt lähden konkreettisesta aiheesta, joka työn edetessä vapautuu ja muuttuu joksikin abstraktiksi palatakseen taas johonkin esittävään. Maailma, jossa kaikki sortuu jotta se jälleenrakennettaisiin uudella tavalla, tämä tuntuu ajankohtaiselta. Joskus aihe pysyy siinä, mitä se on alusta lähtien. Monissa töissäni teemana on vesi ja värit muodostavat tärkeammiksi työ toisensa jälkeen.” Näyttely avoinna 29.–30.12. kello 10–19, suljettu 31.12.–1.1. Muulloin galleria avoinna arkisin kello 9–19.

Tiistai 30.12. Puutarhaani sataa, maa versoo. Tamara Piilolan teoksia 4.1. asti galleria Aarnissa, Espoon WeeGee-talossa. Avoinna ti–su 11–18, ke–to 11–20.

Keskiviikko 31.12. Suisto-klubin avajaiskarkeloissa Pekka Kuusiston ja Johanna Juholan Kraft, juurevaa bluesia soittava duo Jo’Buddy & the Down Home King III & Tundramatiks. Illan visuaalisen ja uuteen vuoteen kuuluvan elämyksen antaa tulitaiteilija Antti Suniala. Esitysten välissä tunnelmasta vastaa pianisti ja yllätysesiintyjiäkin on luvassa! Levyjä pyörittävät Suiston dj:t. Tapahtuma Hämeenlinnan Verkatehtaalla kello 20–03. Liput 18 euroa.

Torstai 1.1. Minun Pihlajamäkeni. Pihlajamäen ostoskeskuksen ulkoikkunoissa yläasteikäisten poikien valokuvanäyttely. A3-kokoon teetetyt kuvat ovat esillä ympäri vuorokauden 15.1. asti. Seitsemän nuorta otti kertakäyttökameroilla kahden viikon ajan valokuvia Pihlajamäestä – asioista ja paikoista, jotka olivat heille itselleen tärkeitä. ”Yllätyin, miten herkkiä ja taiteellisia kuvia pojat olivat ottaneet. Kuvasarjassa näkyy selvästi 2000-luvun nuorten elämäntyyli ja se, mikä heitä kiinnostaa. Erityisesti mopot ovat ilmeisen kova juttu edelleen”, kertoo yhdyskuntatyöntekijä Sini Heino-Mouhu, joka ideoi kuvaproggiksen Pihlajamäen lähiöaseman tietokoneilla iltapäiviään notkuneille pojille. Valokuvanäyttely Helsingissä Pihlajamäen ostoskeskuksella, Meripihkatie 1–3.

  • 18.12.2008
  • Kirjoittanut fifi