Fifi suositteleeKirjoittanut fifi

Fifi suosittelee 12.–18.12.

Lukuaika: 2 minuuttia

Fifi suosittelee 12.–18.12.

Teksti Fifi

Neulanreikäkameran kuvia ja keskusteluja.

Perjantai 12.12. Mistä tulevaisuuden polttoaine tehdään? Pelastaako ryteikköinä kasvava ruokohelpi Suomen energiatalouden? Tutkija Fred Stoddard luennoi kello 21–21.30 Heurekan Biologian yössä, Vantaan Tikkurilassa. Biologian yö kello 15–24, koko Heureka on 12.12. kello 15–24 ilmaiseksi auki, ja lisäksi yöhön asti on kaiken ikäisille työpajoja, luentoja, toimintapisteitä, kokeiltavaa ja koettavaa. Stoddardin luento auditorio Virtasessa. Luento on englanninkielinen.

Lauantai 13.12. Seminaari: 11. hetki! -Pelastuuko maailma? Maailma on ekologisen tuhon kynnyksellä ja ihmiskunta harhateillä. Seminaari Turun nuorisotalo Vimmassa, Aurakatu 16, kello 12–17.30. Keskustelemassa Leena Vilkka, Eero Paloheimo, Antti Nylén, Timo Hännikäinen ja Pentti Linkola. Tilaisuuden päätteeksi paneelikeskustelu, johon myös yleisö voi osallistua. Tilaisuus on avoin kaikille ja maksuton.

mainos

Sunnuntai 14.12. Akrobatiaa aroille & -950 -tanssiesitykset. Tutkivan teatterityön keskuksen Demoteatterissa nähdään samassa illassa kaksi erilaista teosta. Maria Kanasen soolotanssiteos Akrobatiaa aroille sekä kajaanilaisen Routa-ryhmän -950. Akrobatiaa aroille tutkii arkisia pelkojamme, jotka saattavat näyttäytyä hyvinkin kummallisina. Teoksen tanssija-koreografi Maria Kananen on kerännyt ihmisten ajatuksia arkipäivän peloista katugallupin ja kirjoituskeräyksen avulla. Syksyn aikana on järjestetty kuudet avoimet harjoitukset, joiden aikana teosta on työstetty yhteistyössä yleisön kanssa. Kajaanilainen Routa-ryhmä tuo puolestaan iltaan pohjoisen tuulahduksen teoksellaan -950, joka kertoo muuttoliikkeestä ja elämisen ehdoista Kainuussa. Myös -950 on syntynyt haastattelumateriaalin pohjalta: koreografi Kirsi Saastamoinen on käyttänyt teoksen materiaalina 29 kainuulaisen haastatteluja. -950 käsittelee asuinpaikan merkitystä ihmisen hyvinvointiin sekä yksilön mahdollisuuksia muokata omaa viihtymistään asuinpaikasta tai elinolosuhteista riippumatta. Esitykset kello 15 Tampereen Tutkivan teatterityön keskuksessa, Hämeenpuisto 28 D, 4. kerros.

Maanantai 15.12. Miten pakkaat pukinkonttisi? -keskustelutilaisuus poliittisesta kuluttamisesta lamajouluna. Ydin-lehden jouluglögit vietetään kulutuskeskustelun merkeissä. Mikä tekee kuluttamisesta poliittista? Miten tehdä kuluttamisen politiikkaa? Vaikuttaako poliittinen kuluttaminen? Entä miten lama vaikuttaa kuluttamiseen, ja voiko siitä löytää jotain poliittisesti kiinnostavaa? Keskustelemassa ovat tutkija Ville-Pekka Sorsa, kestävän kulutuksen ja tuotannon freelancer Elli Kotakorpi, tutkija ja Maan ystävien aktiivi Tuuli Hirvilammi sekä Sadankomitean pääsihteeri Eekku Aromaa. Puhetta johtavat Ydin-lehden päätoimittaja Emilia Palonen ja toimittaja Elina Turunen. Tilaisuuden järjestävät Ydin ja Luonto-Liitto. Keskustelu alkaa kello 18 Rauhanaseman saunatuvalla, Veturitori 3, Pasila, Helsinki.

Tiistai 16.12. Sarjakuvataiteilija Pertti Jarla signeeraa Fingerporia ja Anu Silfverberg esittelee esikoisteostaan Kung po Like-kirjakaupassa, Iso Roobertinkatu 20, Helsinki. Pikkujoulutapahtuma kello 17–19.

Keskiviikko 17.12. Mervi Kaarninen kertoo ja keskustelee kirjasta Punaorvot 1918 Työväenliikkeen kirjaston puhujaseurassa kello 18–20. Illan isäntänä on toimittaja Hannu Taanila. Työväenliikkeen kirjasto, Paasivuorenkatu 5 B, 2. kerros, Helsinki.

Torstai 18.12. Magala=nukkumalähiö, Tanel Pällin neulanreikäkameroilla otettuja värivalokuvia Tarton Annelinn-lähiöstä 21.12. asti Pispalan nykytaiteen keskuksessa, Tampereen Hirvitalossa, ti–su 12–18. ”Yritän tavoittaa valokuvillani väsähtäneen neuvostoaikaisen lähiön monisärmäisyyden. Kuvat ovat samanaikaisesti täyttä nykypäivää ja unenomaisia muistoja lapsuudesta. Utuisuuden keskeltä kirkuvat väriläikät ovat kuin muistutus siitä, että lähiö ei ole vielä vetänyt viimeistä henkäisyään”, Päll kertoo teoksistaan. Samaan aikaan Info-näyttelyssä Pekka Suomäen esinekoosteita.

  • 11.12.2008
  • Kirjoittanut fifi