YleinenKirjoittanut Mikä meitä vaivaa?

MMV 44: Kaikki painelee paniikkinappuloitaan

Lukuaika: < 1 minuutti

MMV 44: Kaikki painelee paniikkinappuloitaan

Mikä meitä vaivaa?Mikä meitä vaivaa?

Kapitalismi, politiikka, prekaarisuus, feminismi, liberaalit, luksuskommunismi, äärioikeisto ja ilmastokriisi. Podcastia kiitetään usein siitä, että se antaa kuulijoilleen voimaa kamppailla arjessa. Juontajina tietokirjailijat Veikka Lahtinen ja Pontus Purokuru.

Pontus osti Sampo-konsernin osakkeen päästäkseen yhtiökokoukseen päättämään asioista Björn Wahlroosin kanssa. Paikalta löytyi maailman vaaleapaahtoisinta kahvia ja joukko tuohtuneita eläkeläisiä ihmettelemässä, kuinka kapitalismi luikahtaa käsistä kerta toisensa jälkeen.

Vaalien jälkeen seuraa ylösnousemus pop-filosofin vastaanotolla ja keskustelu Marvel-elokuvien messiaanisuudesta. Veikkaa vaivaa Hollywoodin kuvaamien resurssitaisteluiden lisäksi aktivismia luonnehtiva kiireen tila, joka saa painelemaan paniikkinappuloita ja unohtamaan, että me luomme yhteiskunnallista todellisuutta jatkuvasti.

Lisäksi tutkitaan automatisaation, robotisaation, digitalisaation ja tekoälyn käsitteitä, ruoditaan työelämäraporttia, höpistään meditoimisesta ja juorutaan höpöttelystä. Patreonin puolelle (patreon.com/mikameitavaivaa) tulossa extra contentia lähiaikoina!