YleinenKirjoittanut Mikä meitä vaivaa?

Jakso 25: Ylpeys ja etuoikeus

Lukuaika: < 1 minuutti

Jakso 25: Ylpeys ja etuoikeus

Mikä meitä vaivaa?Mikä meitä vaivaa?

Kapitalismi, politiikka, prekaarisuus, feminismi, liberaalit, luksuskommunismi, äärioikeisto ja ilmastokriisi. Podcastia kiitetään usein siitä, että se antaa kuulijoilleen voimaa kamppailla arjessa. Juontajina tietokirjailijat Veikka Lahtinen ja Pontus Purokuru.

Nykyään pitää olla tarkkana omien etuoikeuksiensa kanssa, varovainen, itsetietoinen ja valmiina nappaamaan itsensä kriittisesti kiinni. Mistä itseen liittyvästä voi sitten olla ylpeä? Miten kokea onnistumista ja voimantuntoa? Miten muodostaa myöntävä suhde itseen ja omaan tekemiseen? Jos me emme vastaa näihin kysymyksiin, fasistit kyllä vastaavat.

Pontusta vaivaa suorituksen jälkeinen häpeä ja ahdistus. Jokainen luovaa työtä tekevä tarvitsee oman teatteriohjaajan, jolle ulkoistaa häpeän käsittely. Veikka on vaivautunut äärioikeiston skriimien suosion todellisesta lähteestä: nautimme ja helpotumme siitä, että haitalliset rasistit näyttäytyvät hölmöinä ja kyvyttöminä.

Jaksossa juostaan kuin norsu Stockan posliiniosastolla. Lopuksi käsitellään somenormien rikkomista, pyöräilyä ja kannabista.