Odinin trollit iskivät!

Häiriköt

Kulttuurihäirintä on vallattuja mainostauluja ja mainosparodioita, tai vaikka odottamaton performanssi katuvilinässä. Se on yhteiskunnallista kommentaaria ja luovaa vastarintaa.

www.facebook.com/hairikot

Vihdoinkin Soldiers of Odin on saanut arvoisensa reaktion.

”Sormet sanoo S.O.O, S.O.O, S.O.O, kengänkannat KKK, KKK, KKK.”

Rallatukset kaikuivat työläiskaupunkina tunnetun Tampereen keskustan kivitalojen seinissä, kun Loldiers of Odinin urhojen sekä urhottarien värikkäät tossut tamppasin (lumesta) valkoisen Hämeenkadun kamaraa.

Samalla mustiin pukeutuneet Soldiers of Odin -urhon tamppasivat samaa katua turvatakseen, no, jotain.

Harald, tuo eniten OG Odinin soturi
Harald, tuo eniten OG Odinin soturi

Lauantai-iltana 16.1. klovnien komppania marssi Tampereen kaduilla yrittäen tehdä niistä turvallisemmat ja hupaisammat kaikelle kansalle. ’Loldiers of Odin’ -pellepartio pomppi, ryömi, leikki, lauloi ja loikki keskustan poikki näyttäen esimerkillisellä käytöksellään mallia muille kaduntallaajille. Samaan aikaan kaupungilla näkyi toisenkin partioivan kerhon jäseniä. Lisäksi siellä nähtiin palelevia puluja, ripeä rusakko, päihtyneitä paariinmenijöitä ja routaisia rotvalleja. Ja kivoja koiria”, tämän uuden pellepartion kotisivuilla kerrotaan.

”Olemme poliisin punaiset nenät ja valtavat korvat, ja täytämme poliisin saappaat liikavarpaillamme.”

Tässä Seppo Lehdon kuvaamaan videomateriaalia Soldiers of Odinin Tampereelle rantautumisesta. Meno on melkoisen sakiaa.

Kuten kaikki ovat jo kyllästymiseen saakka saaneet todistaa, on Odinin sotilaiden natsikytköksistä puhuttu melkoisen paljon sekä sosiaalisessa että perinteisessä mediassa. Se, että jengin puhemieheksi valikoitunut soturi on kansallissosialistista vallankumousta tavoittelevan Suomen vastarintaliike -järjestön jäsen ei välttämättä liudenna näitä epäilyjä, kuten niitä ei myöskään liudenna samaisen soturin avoin kansallissosialistinen harrastuneisuus.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Ja nyt nämä Odinin sotilaat ovat saaneet lisää vetoapua Suomen Manchesterissa. Yllä olevan videon on kuvannut ja nettiin ladannut Seppo Lehto. Tässä voikin miettiä, että onko Seppo Lehto erityisen järkevä valinta yhteistyötahoksi järjestölle, joka on joutunut selittelemään ei-natsiuttaan selittelemästä päästyään.

”Nuoria harhaan johdettuja lukiolaistyttöjä, jotka ovat todennäköisiä uhreja. Huumori kyllä kääntyy itseään vastaan sitten, kun musta surma iskee”, kuuluu videolla todettavan. Ehkäpä toteamassa on itse Seppo.

Tosin Seppo Lehdon määritteleminen natsiksi tai ei-natsiksi ei ole ollenkaan yksinkertaista. Mies toki muistetaan siitä, kun hän vieraili James Hirvisaaren vieraana eduskunnassa ja intoutui tuulettelemaa kainaloaan yleisölehterillä. Samoin Lehto on sitä kainaloaan tuuletellut myös Hetero-priden kaltaisissa yhteyksissä kerran jos toisenkin.

Näiden heilailujen vastapainoksi on kuitenkin siteerattava nimettömänä pysyttelevää tahoa, joka seuraa tilannetta hyvinkin ahkerasti.

Seppo ei ole natsi. Kansallissosialismi on autoritäärinen järjestelmä ja Seppo on individualismin kaunein kukka ja oikeuden miekka jumalan armosta. ”

Sepon heilauksetkin tämä asiantuntija kannustaa tulkitsemaan tamperelaiseksi morotukseksi. Tai joksikin

”Seppo on kaiken totalitarismin absoluuttinen antiteesi. Missä on heikkoutta ja tyhmyyttä, Seppo löytää paikalle ja tekee juttunsa.”

Kaikessa epäselvyydessä on selvää ainoastaan se, että perin kompleksinen hahmo tämä surullisen hahmon ritari on.

Seppo treenaa ja kertoo asioita.

L.O.O.-tempaus palauttaa myös mieleen kesän Power Shift -tapahtuman, jossa ideoimme juurikin tämän kaltaisia kulttuurihäirinnän keinoin toteutettavia interventioita. Ensimmäinen noiden keskustelujen myötä syntynyt tempaus oli COP21-mielenosoituksen yhteydessä toteutettu Eliitin oikeuksien puolesta -vastamielenosoitus. Siinä silmämääräisesti arvioiden varakkaan näköiset henkilöt vastustivat ilmastonmuutoksen estämiseksi tehtäviä leikkauksia koska ne iskisivät heidän varallisuuteen.

”Olemme viimeisiä jäljellä olevia rikkaita”, ”Viimeiset veroparatiisit suojeltava!”, ”Our profit, not your planet!”, iskulauseet kaikuivat Helsingin Aleksanterinkadulla.

Samoin tämä Loldiers of Odinin vastamiekkari putoaa hyvinkin samaan laariin kuin taannoinen yhden miehen tuubapartio KKK-marssissa. Se oli hyvä.

Tuuba soikoon.

Ehkä tämä kannattaisi ottaa ihan tavaksi. Nauru pidentää ikää ja paha siinä on ukkojen yrmistellä, jos vieressä on huumorin kyllästämä spektaakkeli.

Kommentoi Facebookissa
Jari Tamminen
  • Avatar Hohhoijaa

   Ei ollut poliisi hereillä. Pelle-asuiset huligaanit häiritsevät ihmisiä kaduilla ja koittavat provosoida kaduilla rauhallisesti kulkevia kärhämään. Putkaan olisivat kuuluneet. Pilaavat suomen maineen moiset hipit.

   Vastaa
   • Avatar Kata

    Eiköhän Suomen maine jäyhänä ja totisena maana ole sen verran vakaa, ettei muutama pelle sitä vaaranna.

    Vastaa
 • Avatar Pelle Svenson

  En ihmettele yhtään, että rauhanhäiritsijöinä olivat vihervasemmistolaiset.

  Vastaa
  • Avatar enkerrro

   ”Loldiers of Odin’ -pellepartio pomppi, ryömi, leikki, lauloi ja loikki keskustan poikki näyttäen esimerkillisellä käytöksellään mallia muille kaduntallaajille”… esimerkkiä? eli kaikilla pitäisi yrittää provosoida ja ärsyttää toisia mahdollisimman paljon, että saataisiin väkivaltaa kaduille? onneksi Soldiers toimi järkevästi ja antoi asian olla

   Vastaa
 • Avatar DRAVENN

  Nää loldierit on kyllä täysiä pellejä. Ei pelkästään asujen kanssa, vaan myös ilman niitä. Antakaa SOO:n kävellä rauhassa kaduilla, ja jos ne rikkovat lakia niin alkakaa itkemään silloin. He eivät eiko lakia tai häiriköi. Loldierit häiriköi.

  Vastaa
  • Avatar enkerrro

   Täysin samaa mieltä. Yrittävät turhaa provosoida, ja luonnollisesti epäonnistuivat. En ymmärrä mitä haittaa tästä ”havainnoi ja ilmoita” -toiminnasta on… kadut ovat huomattavasti turvallisempia kun on silminnäkijöitä. En edes kehtaa sanoa mitä kaikkea toivoisin loldiersin etnofasisteille.

   Vastaa
 • Avatar Lolli

  Jes! Lisää hupia tänne ankeuteen kaivataan! Haluan ens kerralla mukaan ja pukeudun tosi pelottavasti! Ja SeppoLehdon jumppavideotaide on niin helmi! Mistä niitä arjalaisuroksia löytyy..?

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.