Hejsan Calle

Henkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti NHL

Ihailijakirje: ”Sinun kerrotaan olevan pedantti ja kiltti. Se ei haittaa. Voin olla meistä se villimpi.”

Syytän Tove Janssonia. Olen aina haaveillut suomenruotsalaisista miehistä, koska suomenruotsalaisilla on parhaimmat kesänviettopaikat. Ehkä sinunkin suvullasi on meren rannalla kesähuvila, jonne keräännytte juomaan valkoviiniä ja keskustelemaan kirjallisuudesta.

Tein viime heinäkuussa kavereideni kanssa kesäretken Loviisaan. Etsimme rannoilta kaltaisiasi hurmaavia ja tyylikkäästi pukeutuvia suomenruotsalaisia, mutta löysimme vain punakoita lippispäitä, jotka joivat kaljaa ja puhuivat ruotsiksi kalastuksesta.

Menestyvät miehet kiihottavat minua, ja sinun jos jonkun ura on ollut nuoresta iästäsi huolimatta uljaan nousujohteinen. Hankenilta valmistuneena kauppatieteilijänä olet ehtinyt toimia pääsihteerinä, päätoimittajana, toimitusjohtajana ja erityisavustajana. Ruotsin suurlähetystössä tapahtuneen tuttskandalin jälkeen nousit ministeri Stefan Wallinin poliittiseksi valtiosihteeriksi ja myöhemmin äänivyöryllä europarlamenttiin.

Sinun kerrotaan olevan pedantti ja kiltti. Se ei haittaa. Voin olla meistä se villimpi. Ratkaisisin mieluusti kanssasi nuuskakysymyksen jos toisenkin.

Vi ska ha jättekul!

Antti

Mainos (teksti jatkuu alla)

Julkaistu NHL:ssä 1/2011, viimeisen sivun ”Ihailijakirje”-palstalla.

Kirjoittaja Antti, 33, halusi kirjoittaa silloiselle europarlamentaarikolle, nykyiselle puolustusministerille, Carl Haglundille, ja olisi toivonut osaavansa tehdä sen sujuvasti ruotsiksi.

Kommentoi Facebookissa
NHL
  • 19.6.2014
  • Kirjoittanut NHL

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.