Millaisia hajuja kuuluu haudankaivajan arkipäivään?

Kirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Satu Taskinen

Jos haluaa edistää rakentavaa integraatiota, kannattaa tutustua ihmiskirjoihin.

Mitä kysyisit haudankaivajalta? Entä oletko koskaan halunnut tietää jotain oopperalaulajan ammatista? Oletko koskaan kunnolla puhunut yhdenkään turkkialaistaustaiseen itävaltalaisen kanssa vai ovatko he sinulle tuttuja vain tiedotusvälineistä, ammattiensa edustajina tai ohikulkijoina kadulla?

Entä oletko kuullut ”elävistä kirjoista”? Millaista olisi ”lukea ihmistä”?

Wienin pääkirjastossa järjestetään tulevana viikonloppuna kaksi päivää kestävä tapahtuma Living books.

On kyse siitä, että ihmiset, joista puhutaan ja/tai joiden olemassaolosta tiedetään mutta, joita ei loppujen lopuksi monikaan oikeasti tunne, asettuvat ”kirjaston kirjoiksi”.

Heitä voi lainata maksutta kirjastossa noin puoleksi tunniksi ja heidän kanssaan voi keskustella siihen varatussa paikassa. Keskusteluja ei juonneta.

Tällä kertaa eläviä kirjoja ovat: turvapaikanhakija Afganistanista, Afrikasta ja Venäjältä, katolinen nunna, luomumaanviljelijä, haudankaivaja, koditon, poliisi, huivia pitävä musliminainen, oopperalaulaja, turkkilaistaustainen itävaltalainen ja monia muita.

Kommentoi Facebookissa
satu taskinen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.