Blogeissa - Voima

Blogeissa

Blogit

#vaalikahvit Ars Libera Häiriköt Henkilökohtaista Junon pyöräpäiväkirja: Kolmen tuhannen kilometrin kesä Kirjeenvaihtajat Kuudes rivi keskellä Mitä voi sanoa Normaalin rajoilla Pääkirjoitus Pitäisikö eduskunnan tietää Postikortteja Tukholmasta Sääasema Seinäkukkasia Sivuhuomioita Takaisin kaappiin Tarkkailija Tuhkaa ja timantteja Tyttö yli laidan Vartiokoira Vastamainokset Vellamonkatu 30 Vieraskirja Voima 20 vuotta sitten

Normaalin rajoilla

Kirjoittaja on runoilija, Kynnys ry:n tiedottaja, kriitikko ja elokuvahullu. Normaalin rajoilla -blogissaan hän tutkii vammaisuuden ja muiden kaavoista poikkeamisen kuvia elokuvissa, televisiosarjoissa ja ylipäänsä taiteessa, viihteessä ja elämässä.

Voima 20 vuotta sitten

Ensimmäinen Voima-lehti ilmestyi marraskuussa 1999. Juttusarja palaa aiheisiin ja teemoihin, joita Voima on käsitellyt parin vuosikymmenen ajan.

Postikortteja Tukholmasta

Tukholman yliopistossa elokuvatutkimusta opiskellut Mikko Pihkoluoma bloggaa kulttuurista ja matkailusta.

Pääkirjoitus

Pääkirjoituksia Voima-lehdestä.

Voima on vuodesta 1999 ilmestynyt kulttuurilehti. Puoluepoliittisesti sitoutumaton lehti nostaa esiin yhteiskunnallisia aiheita niin maailmalta kuin kotimaasta.

Tilaa Voima hintaan 39€/vuosi!

 

Junon pyöräpäiväkirja: Kolmen tuhannen kilometrin kesä

Juno Lehtinen pyöräilee ympäri Suomea. Tavoitteena hänellä on taittaa pyörän selässä 3000 kilometriä kesällä 2021. Juno, 21, on kohta valmistuva valokuvauksen opiskelija ja tämä on hänen ensimmäinen retkeilykesänsä pyörällä.

#vaalikahvit

Blogissa käsitellään lavealla otteella eduskunnan ja kotimaan politiikan edesottamuksia. Pian sinäkin huomaat, että vahingosta viisastuu vain vahingossa, jos sittenkään.

Vieraskirja

Tällä blogikanavalla vierailevat kirjoittajat tarttuvat ajankohtaisiin aiheisiin. Haluatko sinäkin kirjoittaa palstalle? Ota yhteyttä: toimitus[at]voima.fi!

Tuhkaa ja timantteja

Voiman toimittaja Simes pakenee ilmastokriisiä erityisesti elokuviin ja musiikkiin. Kun intohimona on 1900-luvun kulttuurihistoria, teoksessa kuin teoksessa häivähtävät neorealismin perinteet, Frankfurtin koulukunta tai eksistentialismin klassikot.

Sivuhuomioita

Kirjoittaja on kulttuurikentän aktiivinen katsomostahuutelija, joka pohtii sitä, mikä aplodien melskeessä helposti jää sivuun.

Vellamonkatu 30

Vellamonkatu 30 on paikka, jossa Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, luonnonsuojelun ja politiikan asiantuntijoita.

Vartiokoira

Irene Kajon Vartiokoira -blogi nuuskii taidealaa ja etsii vallan väärinkäyttäjiä. Se suuntaa huomionsa valtarakenteisiin, joita erilaiset taideinstituutiot, taideyhteisöt ja työryhmät ylläpitävät. Tasapuolisesti osansa tämän koiran tutkimuksista saavat taidealalla toimivat opettajat, ohjaajat ja taiteentekijät. Vartiokoiran tutkimuksissa herkullisen perusaineiston muodostaa sen omat kokemukset taiteen kentällä Onko syytä heiluttaa häntää vai puraista? Se selviää tutkimusten edetessä.

Kipupiste

Takaisin kaappiin

Blogin kirjoittaja joutui palaamaan komeroon muutettuaan kumppaninsa kanssa arabian niemimaalle. Blogi yhdistää faktaa ja fiktioita yhteisestä elämästä sekä kokemuksista ja matkailusta Lähi-Idässä.

Mitä voi sanoa

Yleistä ääneenajattelua ja vapaita hajahuomioita. Raimo Pesonen on helsinkiläinen kirjailija, kulttuurin seka- ja pätkätyöläinen sekä ankara Dr. Gunnin varhaistuotannon fani, joka jaksaa uskoa ihmisessä oleviin positiivisen muutoksen mahdollisuuksiiin.

Kirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Seinäkukkasia

Seinäkukkaset ovat palanneet! Bongaa katugallerian herkut tai muut kaupunkikuvaa piristävät ilmiöt ja lähetä ne meille osoitteeseen voima@voima.fi Tässä osiossa voit nyt myös jakaa kuvia esimerkiksi omista taideprojekteistasi ja saada niille näin lisää näkyvyyttä.

Kuudes rivi keskellä

Tinkimättömän subjektiivisia näkökulmia uusiin ensi-iltoihin. Kulttuuri- ja taide- elämän tuoreimmat päivitykset menovinkkeineen. -KIRSIKKA MORING

Häiriköt

Kulttuurihäirintä on vallattuja mainostauluja ja mainosparodioita, tai vaikka odottamaton performanssi katuvilinässä. Se on yhteiskunnallista kommentaaria ja luovaa vastarintaa. Häiriköiden jutut löytyvät nykyisin osoitteesta voima.fi/hairikot. Seuraa myös Facebookissa: facebook.com/hairikot!

Henkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Vastamainokset

Vastamainokset nykyisin osoitteessa voima.fi/vastamainokset.
Vastamainokset

Stockcrash