Sakariiniunelmia

No niin. Nyt meillä on sitten uusi prinsessa ihailtavaksi ja rakastettavaksi. Ja tietenkin paparazzeille takaa-ajettavaksi.

Voiman mennessä painoon kuninkaallinen spektaakkeli on huipentumassa Lontoossa. Kaikki meni varmasti kuten käsikirjoituksessa lukikin, William pönötti ja Kate oli ihanan kaunis. Kuukausien, jopa vuosien suunnittelu kulminoitui teatteriin, jossa spontaanius loisti poissaolollaan. Ihan kuin Charlesin ja Dianan häissä konsanaan.

Hääpari ilmoitti hyvissä ajoin – vaatimattomia kun ovat – että eivät kaipaa häälahjoja. Krääsää heidän nimellään ja nimissään kuitenkin on myyty jos jonkinlaista. On paitoja, mukeja ja lautasia. Hajuvettä, koruja ja julisteita. Ja tietenkin myös hääpahoinvointipusseja.

Brittitaiteilija Lydia Leith valmistautui kuninkaalliseen koettelemukseen saattamalla markkinoille Royal Wedding Sick Bag -pahoinvointipusseja. Tuo lentokoneista tuttu pussiformaatti on saanut Leithin käsittelyssä prameat painatukset kruunuineen ja hääpareineen. Pusseja voinee tilata vielä häähumun jälkeenkin taiteilijan kotisivuilta.

Kun häät ovat ohi ja huuma laskee, voimmekin ruveta vahtaamaan juorulehdissä väistämättömästi julkaistavia, noin metrisillä teleobjektiiveilla otettuja kuvia prinsessasta bikineissä. Throne up, indeed.

Katen & Williamin häät 29. huhtikuuta. www.lydialeith.bigcartel.com

Jari Tamminen

Kommentoi Facebookissa
Migration Comics
Helsinki liikkuu