Muut lehdet

Muiden makasiinien parhaat palat.

”Kansainvälises lehdistös on ny lanseerattu mainio käsite: first world problem. Esmes se, ettei kahvilasta saa frappuccinoo, on tällane ekan luokan ongelma. Tai et vessapaperihylssyistä pitää kehittää huuhdeltavia ku elintasoihminen ei jaksa polkasta vessaroskiksen kantta auki.

Jossain muualla sit funsitaan, mistä saatais puhdasta vodaa tai viemäröinti bygattuu.”

Pirjo Tuohimaa, Tsilari 1/2012

_______________

”Arvoisa uusi presidentti Sauli Niinistö! Haluaisin, että turkiksia tehtäisiin vähemmän, koska on surullista, kun niitä tapetaan. Ja että annettaisiin enemmän ruokaa ja vettä maille, jotka sitä tarvitsee. Ja että eläinten ruokinta paikkoja tehtäisiin enemmän. Ja että pysyisit muiden maiden kanssa sovussa, ettei tulisi sotia.”

Jaakko Holopainen 2 C, Kevätpörriäinen 2012

_______________

”Suurimmassa osassa kunnista samat päättäjät ovat sekä tilaaja- että tuottajahallinnossa. Ne vaan laittaa toisen hatun päähän.”

Juhani Lehto, Aikalainen 6/2012

_______________

”Ei aikuisten maailmassa kukaan katso ensimmäisenä, mitä sivuaineita siellä tutkintotodistuksessa on.”

Rosa Meriläinen, Aviisi 4/2012

_______________

”Viime viikkoina on kuultu. ettei yhteiskuntaluokilla ole Suomessa merkitystä. Kaikilla on tasavertaiset mahdollisuudet, kunhan vain ottaa vastuun itsestään. Tätä ajatusta noudatti myös Björn Wahlroos viikko sitten kritisoidessaan presidentti Tarja Halosta tulo- ja terveyserojen toisiinsa littämisestä. Tuloerojen kasvu ei kuulemma ole selitys. Selitys on:”Syrjäytyneet eivät panosta terveytensä hoitamiseen.”

Yksilön vastuuta voisi koettaa korostaa muidenkin tutkimusten tulkinnassa. Joulukuinen tutkimus kertoi, että elinajanodotteen mukaan alimman tuloryhmän 35-vuotias mies kuolee 12,5 vuotta aiemmin kuin ylimmän tuloryhmän mies. Tulkinta olisi: alimpaan tuloryhmään kuuluvat eivät tähtää riittävästi tulojen hankintaan.”

Auli Kivenmaa, Pam 3/2012

_______________

”He olivat sodan kokeneita, useimmat työttömiä ja mieli maassa. Pettäjän tie oli jukeboxin soitetuin biisi.”

Mutta löytyi elämän murjomilta psykologista pääomaakin. He etsivät ilonpilkahduksia ja olivat uteliaita elämän suhteen.

”Lotossa voitettuaan yksi Kaaleppi lähti Ouluun ja osti mopon. Muuan Matti taas oli nähnyt telkkarissa hienojen ihmisten juovan samppanjaa. Hän osti pullon kuohuviiniä selvittääkseen, mikä siinä niin erinomaista oli. Bussin takapenkillä pullosta maistettuaan Matti totesi, että ’pahhaahan tämä on.’”

Marja-Liisa Manka Pirjo Helastin artikkelissa, Mielenterveys 2/2012

Koonnut: Pertti Laesmaa

Kommentoi Facebookissa
Educa 2019
Kino Lokakuu 2019