Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Posti toi laskun. Se ei ollut suuren suuri, mutta sen maksaminen harmitti paljon enemmän kuin tavallisen laskun maksaminen. Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus FIMIC siinä karhusi ”palvelumaksua” siitä hyvästä että jotkut ihmiset olivat hankkineet FIMICistä minun sävellysteni nuotteja.

”Jos joku menee FIMICiin ostamaan nuottejani, hän joutuu tietysti maksamaan siitä, mutta sen lisäksi minullekin napsahtaa lasku. Näin käy siitä huolimatta, ettei kukaan missään vaiheessa kysy minulta, tahdonko sponsoroida tuon henkilön nuottiostoksia. Jos siis haluatte ajaa jonkun säveltäjän vararikkoon, käykää FIMICissä hekemassa rekkalastillinen hänen partituurejaan.”

Eero Hämeenniemi, Rondo 4/2012

_______________

Saamme jatkuvasti lukea ja kuulla mediasta, miten autoilijoita kiusataan yhä kohoavilla hinnoilla. Jos polttoaineen hinta nousee vähänkin, niin heti toimittajien laumat ovat huoltoasemien bensapumppujen äärellä toistamassa vakiokysymystään ”onko nyt menty lopullisesti kipurajan ylitse”. Ikinä he eivät tule tätä kysymään jalankulkijoilta, pyöräilijöiltä tai joukkoliikenteen käyttäjiltä.”

Risto Larjavaara, Enemmistö-Majoritet 1/2012

_______________

Ainakin minä nauran joka kerta, kun televisiossa aletaan keski-ikäisin voimin ”tehdä ohjelmaa nuorille”. Uutisissakin jokainen tsättääjä, rullalautailija, räppääjä ja graffitien maalaaja on kulttuurin isointa asiaa, eikä jutusta profiloidu muuta kuin epämääräinen nuoleskelun tuntu.”

Peter von Bagh, Filmihullu 2/2012

_______________

Moskovassa Putinin vastaisen kansalaisprotestin leiri hajoitettiin Venäjän voittojuhlallisuuksien aikaan. Leiri eli rauhallista elämää, mutta Venäjän sisäisen järjestyksen hallinnon korkea virkamies Kozlov ilmoitti syyksi sen, että kansalaisaktiivit eivät juhlineet riittävän innokkaasti Venäjän jääkiekkokultaa.”

Nimimerkki Punaposki, Tiedonantaja 21/2012

_______________

Sinitiainen on suosikkini. Kun se ruokkii herkeämättömästi ja väsymättä kymmenpäistä poikuettaan, ei jää epäselväksi kuka kantaa vastuuta.”

Seppo Sauro, Lapsen maailma 5/2012

_______________

Kuka on kuumin tv-kokkiuros? MTV3:n verkkosivut kyselivät hiljattain lukijoidensa mieltymyksiä. Utelun voisi toki ohittaa hölmönä kikkana saada verkkosivuille kävijöitä – katso kuvat!

Mielenkiintoiseksi kysymys käy, jos miettii sukupuolipositioita, jotka se olettaa. Minkälaista kuvaa kysymys puolestaan rakentaa kokin ammatista? Missä välissä ala, joka on kuuluisa huonosta palkkauksesta ja raskaista työajoista, muuttui mediassa seksikkääksi maskuliinisuuden esitykseksi?”

Outi Pajala, Tulva 2/2012

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

Kommentoi Facebookissa
Sideways 2019