Lukijaposti

Lukuaika: 4 minuuttia

Lukijaposti

Voiman lukijoita puhuttaa rasismi, Japani ja pikavipit.

Kuolkaa pois!

Kuolkaa pois kommaripaskat, te ette palvele tämän maan kansaa mitenkään.

Juuso

_______________

Kiitos

Lehtiarkistonne on syrjäkylillä asuvan ei-tilaajan unelma. Jälleen lähettelin linkkejä erinomaisiin artikkeleihinne ystäville – ja tulin samalla käyttäneeni puolikkaan työpäivän itseltä lukematta jääneiden juttujen läpikahlaamiseen.

Sanna

_______________

Molemminpuolista suvaitsevaisuutta

Kiitos Voima-lehdelle jutusta Vaiennettu väkivalta. Toitte esille asian josta mediat Suomessa vaikenevat. Käsittämätöntä on myös se, että tämä asia ei kiinnosta feministejä. Esimerkkinä feministipuolue vihreät ja Tuija Brax. Tässä tummaihoisia naisia kontrolloivassa väkivallassa on myös selvästi rasistinen aspekti.

Monikulttuurisuuteen kuuluu molemminpuolinen suvaitsevaisuus ja Suomessa asuville ulkomaalaisnaisille kuuluvat samat oikeudet, valinnan mahdollisuudet ja tasa-arvo kuin kantaväestön naisille. Miksi näin ei ole?

Tasa-arvoa kaikille naisille!

_______________

Lisää japania

Kiitokset jutustanne Japania ilman kyyneleitä (01/2007). Koska kyseinen maa on minua aina kiehtonut, olen jonkin verran perehtynyt kulttuuriin ja tahtoisin lisätä japanilaisen kodittomuuden sanastoon vielä nimityksen kojigi.

Kojigi on käsittääkseni vapaaehtoisesti oravanpyörästä pois hypännyt ihminen, joka erotuksena oravanpyörästä pudonneisiin lajikumppaneihinsa ei kärsi päihdeongelmista. Eräänlainen zen-kaveri siis.

Nämä elävät varsin askeettisesti ja ilman kiirettä, mutta toisin kuin buddhalaiset matkatoverinsa, välttävät minkäänlaisia luostariyhteisöjä ja ovat mieluiten omissa oloissaan.

He kenties myös kuten buddhalaiset uskovat jokaisen olevan vastuussa omasta kohtalostaan, mutta silti toki jokaisen omasta luonteesta riippuen tuskin näkisivät syytä olla jakamatta omastaan satunnaiselle ohikulkijalle murheen laaksossa. Ymmärtääkseni näinkin voisi elää.

Lauri Kinnari

mainos

_______________

Positiivinen yllätys

Ajattelinpa kertoa yllättyneeni positiivisesti uusimman numeron pääkirjoituksesta, ja artikkelista Vaiennettu väkivalta. Joitain vuosia sitten olin vielä vihreitä äänestävä vasemmistolainen älykönalku. Vähitellen muutuin kuitenkin äärimmäisen kyyniseksi useimpien samaa suuntausta edustavien ihmisten suhteen ja ajauduin oikealle, enemmän vastenmielisyyden työntämänä kuin aidon mielenmuutoksen vetämänä.

On hienoa huomata, että Voimassa on uskallettu asettua avoimesti tätä ristiriitaa vastaan. Olen pannut merkille, että hyvinkin erilaisten kulttuurien jäsenten kanssa voi väitellä perustavaakin laatua olevista erimielisyyksistä hyvässä hengessä, jos kumpikaan ei tee niistä negatiivisina pitäminään asioista sitä väärää yleistystä, että toisen kulttuuri on tyystin arvoton ja sen jäsenet jotenkin pahoja.

Tämä virhe tuntuu olevan monen rasistinkin ajattelun takana, ja se tuskin tosiaan paranee hymistelyllä ja yksinkertaistavilla selityksillä ”vierauden pelosta”, jonka ilmeisesti on tarkoitus olla yksinomaan länsimainen synti.

Lauri Wahlstedt

_______________

Rakentavaa

Kiitän päätoimittajaa hyvästä ja rakentavasta kirjoituksesta. Näyttää jo siltä, ettei koko vasemmisto ole sittenkään aivotonta, hymistelevää karjaa monikulttuurisuuden varjopuolien edessä. Valitettavasti samaa ei voi sanoa vasemmiston kansanedustajaehdokkaista. Tai muusta mediasta. Kysykääpä Voimassa vaikkapa vihreiden Zahra Abdullalta, mitä mieltä hän on suomalaisnaisten ympärileikkauksista ja mitä pitäisi tehdä? Meillä äänestäjillä on oikeus tietää! Kiitos, vielä kerran.

Minttu

_______________

Imettäminen ei tuota seksuaalista mielihyvää

Voima 1/07 Lukijapostissa Elina Särkkä kirjoitti imetyksen ja seksuaalisuuden yhteydestä. Omasta puolestani voin sanoa, että en missään vaiheessa ole saanut imettämisestä seksuaalista mielihyvää. Itseasiassa se on hyvin kaukana mistään seksuaalisesta. Imetän tällä hetkellä toista lastani.

”Nänni saa vauvan läheisyydessä erektion. Imettävä nainen kokee voimakkaita jälkisupistuksia ja joskus orgasmeja.”

Jälkisupistukset ja orgasmi, niistä ei voi edes puhua samana päivänä.

Harva varmaan tilastotietojen takia imettää, mutta uskaltaisin väittää että todella moni imettää koska se todellakin on vauvan parhaaksi, se on myös äärettömän helppo tapa ruokkia lapsi.

Uhrautuva marttyyri-imettäjä

_______________

Oikeistolaista propagandaa

Lukiessani uutta Voimaa kiinnitin huomiota vaalimainoksiin. Siellä erityisesti pisti silmään erään entisen vihreän kansanedustajan mainos. Kuitenkin lukiessani hänen kampanjasivustoaan kävi ilmi että hänen agendansa on varsin oikeistolainen. Viime vuosina oikeistolaisten puolueiden vaalikampanjoinnissa onkin alettu käyttää teesejä joissa vedotaan etenkin punavihreisiin ihmisiin.

mainos

Ei siinä sisänsä mitään ongelmaa olekaan nähtävissä, tiedostava lukija varmasti osaa olla kriittinen vastaanottamansa aineiston suhteen mutta tuolla tavalla suoritettava kampanjointi saattaa olla tietyssä mielessä harhaanjohtavaa ja antaa väärän mielikuvan edustajan puolueesta vielä kehittyville yksilöille.

Mikko

_______________

Työtä tehdään jo

Viitaten Voima-lehden 1/2007 pääkirjoitukseen ja artikkeliin Vaiettu Väkivalta, haluan tiedottaa Ihmisoikeusliiton KokoNainen-projektin työstä. Haluan kuitenkin tiedottaa teille siitä, mitä Suomessa asian eteen jo tehdään.

KokoNainen-projektin päätavoitteena on, että tyttöjen ympärileikkauksen vastainen työ saataisiin Suomessa vakiinnutettua. KokoNainen-projektista löytyy lisää tietoa www.ihmisoikeusliitto.fi

Janneke Johansson Ihmisoikeusliitto

_______________

Pikavippejä ei tarvita

Viimeisessä Voima-lehdessä oli aika mielenkiintoinen kritiikki pikavipeistä. Pikavippiyhtiöt ovat törkeitä koronkiskureita ja Suomen sosiaaliturvassa on aukkoja.

Kulutukseen yleisesti kriittisesti suhtautuvalta lehdeltä odottaisi hieman toisenlaistakin näkökulmaa. Eikö Voima-lehti voisi korostaa enemmän myös elämäntapaa, jossa pikavippejä ei tarvitse ottaa siksi, että osataan elää niukasti ja jokaista uutta vempainta ja kauden uusinta vaatetta ei tarvita.

Tuula Mykkänen

_______________

Ei alistamisen oikeutta

Miina Poikolainen kirjoittaa Rapex-tuotteesta Voimassa 01/2007 ja pohti kuinka miehet saisi ymmärtämään sen ettei heillä ole oikeutta alistaa. Mielestäni oletus siitä että miehet luulevat omaavansa oikeuden alistaa on röyhkeä ja paikkansapitämätön. Eikö seuraava muoto olisikin täsmällisempi: ”(…) mutta miten saada raiskaajat ymmärtämään, ettei heillä ole alistamiseen oikeutta?”

Kaarlo

_______________

Mielivaltaa

Haluaisin kritisoida mielivaltaista valikoivuutta lehtenne linjauksissa. Voiman vastamainokset ovat tähän asti olleet lähes poikkeuksetta erinomaisella tyylitajulla ja graafisella silmällä toteutettuja ja aiheiltaan ajan hermoon osuvia, ja tuottaneet suurta oivalluksen iloa uskolliselle lukijalle.

Numerossa 1/2007 pilkkakirves osui kuitenkin pahasti kiveen. Millainen logiikka oikeuttaa kritisoimaan Finnairin toimintaa, leimaten sen ilmastonmuutoksen suureksi saatanaksi, kun toisaalla samassa lehdessä julkaistaan Turkish Airlinesin ja Turkin valtion matkailutoimiston maksama ihka aito mainos?

mainos

Siis turkkilaisten verirahat kelpaavat, mutta suomalaista yhtiötä solvataan ihan vain solvaamisen ilosta? Ei mene jakeluun ainakaan minulla. Luin Turkki-mainoksen tarkkaan moneen kertaan, mutta vaikka kuinka yritin tulkita sen käänteisellä logiikalla ja ironian kielellä, se näyttäytyi vain tavallisena mainoksena, ja vieläpä harvinaisen tökerönä tuotteen ylikehumisena, ilman sen erikoisempaa perusideaa. Luulin, että Voiman toimituksellakin olisi huoli Turkin ihmisoikeus- ja sananvapaustilanteesta. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

Toinen kommenttini koskee Japanin asunnottomien tilannetta käsittelevää artikkelianne. Juttu oli osin tarkoitushakuinen, ja pienenä lisävalaisuna aiheeseen: moni näiden 1990-luvulla todellakin suuresti yleistyneiden kaupunkipuistojen sinisten pressukylien asukkaista on täysin tietoisesti ja omasta vapaasta tahdostaan valinnut tämän elämäntavan protestina japanilaiselle kilpailuyhteiskunnalle. Matalasta verotustasosta huolimatta Japanissakin nimittäin on hyvinvointipalveluja ja esimerkiksi yhteiskunta voi maksaa varattomille asumistukea.

Heikki Sallinen

_______________

Voima

  • 9.9.2009