Lukijapalaute

Lukuaika: 3 minuuttia

Lukijapalaute

Voiman & Fifin lukijoilla on asiaa.

Ateistinen propagandalehti?

Voima-lehden sivuilla yleistynyt räyhääminen kaikkea vasemmistolais-ateistisesta maailmankatsomuksesta poikkeavaa vastaan hyötyy perussuomalaisten rappeuttamasta keskustelukulttuurista: persuthan ovat jo tehneet poliittisesta korrektiudesta ja suvaitsevaisuudesta kirosanan.

Niinpä enää ei tarvitse yrittääkään keskustella sivistyneesti tai ymmärtää toisenlaisia vakaumuksia tai kulttuuriperintöä, johon henkisyys kuuluu itsestään selvänä osana.

Mikä kätevintä, samaa persukaavaa seuraten erimielisiä voi aina syyttää huonosta huumorintajusta! Nyt vielä vedotaan ironiaan, mikä kertoo lähinnä siitä, että ihan vielä ei olla niin korkealla vallan kahvassa, että samaa voisi suoltaa vakavissaan.

Siinä vaiheessa kun valheellinen propaganda uskontojen vahingollisuudesta etenee lainsäädäntöön asti, voidaan jo nähdä mitä esimerkiksi ”humanisti” Susanna Kuparisen kaltaisten ylimielisyys on todelliselta luonteeltaan.

O Tempora

______________

Kertokaa kemikaaleista

Otin vuosi sitten yhteyttä koskien ilmakehään sumutettavia kemikaaleja. Ette halunneet julkaista artikkelia, koska viranomaiset kieltävät, että sellaista tapahtuu.

Nyt kun Etelä-Suomea on sumutettu neljä vuotta myrkyllisillä kemikaaleilla, tulokset alkavat näkyä konkreettisesti: Helsingin keskuspuiston puut kuolevat yksi toisensa jälkeen. Olen kierrellyt puistoa ja katsellut, miten sadat puut ovat tulleet alas juurineen kaikkineen, niin että valtavat juuristot nousevat pystyyn ja muodostavat seinämiä maastoon.

Vastaavasta raportoidaan kaikkialla maailmassa, missä kemikaalivanat halkovat säännöllisesti taivasta.

Olisikohan jo aika alkaa tiedottaa ihmisiä asiasta ja yrittää tehdä jotakin ennen kuin luonto kuolee kokonaan?

Hanna Mäkelä

______________

Hei Teemu Mäki!

Kirjoititte Voimaan, että Senegalissa 70% proteiineistä tulisi kalasta. Oikea lukema kalan osuudelle on 20%. Olette ilmeisesti lukenut Suomen Kuvalehteä, jossa oli sama virhe. Suomen Kuvalehdessä myönnettiin virhe, mutta lehti ei silti tehnyt kunnollista oikaisua.

Ymmärrän ettei kukaan tarkista jokaista lukemaansa yksityiskohtaa. Siksi onkin tärkeää, ettei virheellisiä lukuja leviteltäisi.

Ville Idström

Kiitos palautteesta, mutta oletko varma että oikea luku on 20%? Mistä tietosi on peräisin? Oma käsitykseni ei perustu Suomen kuvalehteen (jota en lue).

mainos

FAOn mukaan kalan osuus ihmisten proteiiniravinnosta Saharan eteläpuolisessa Afrikassa on tuo mainitsemasi 20%, mutta saman lähteen mukaan kalan osuus on paljon suurempi monissa rannikkovaltioissa, kuten Senegalissa, jossa se on 70%.

Myös Senegalin valtio ilmoittaa näin virallisissa tiedotteissaan.

Teemu Mäki

______________

Merimatkan arvostelu

Hannele Huhtala kirjoitti Virginia Woolfin Merimatkasta arvostelun toukokuun Voima-lehteen.

En pysty uskomaan, että hän olisi kirjan lukenut – se nimittäin oli kehnoin suomennos mitä ikinä olen lukenut, niin paljon kuin käännöskirjallisuutta olenkin ehtinyt lukea.

On kyllä ennenkuulumattoman tylsää, että jos kirja ei kerta kaikkiaan maistu vaan tökkii joka lauseellaan, kriitikko ei edes uskalla epäillä käännöstä vaan toteaa vaisusti, että oikoluku on valitettavasti jäänyt vähän kesken ja että teos ei vaikuta Woolfin pääteokselta.

Merimatkan julkaiseminen suomeksi on minun mielestäni sekä kustantajalta että suomentajalta anteeksiantamattoman kritiikitön teko, sillä Virginia Woolf ei todellakaan ollut mikään kielellisesti vajaakehittynyt idiootti esikoista kirjoittaessaan. Hän oli täysin runoilija silloin.

Olen surullinen ja kuohuksissani siitä, että tällaista tehdään, ja varsinkin siitä, että kriitikko joko käytä kriitikonoikeuksiaan tai edes välitä nähdä ja ottaa selvillä, mistä Woolfin kohdalla on kysymys.

Arto Virtanen

______________

Kiitos, Salla Kärkkäinen!

Kolumnisi Koreasta ovat todella mielenkiintoisia, ja odotan aina uusien ilmestymistä. Kiitoksia niistä :)

Kaisa

______________

Naamani on omani

Hei! Pitääkö kuulua Facebookiin tai johonkin muuhun nettiyhteisöön voidakseen ottaa Voimassa kantaa? Olen päässyt 2009 suurella vaivalla Fb:sta eroon, se kun alkoi tökkiä jo kahden päivän kokeilun jälkeen. En haluaisi enkä myöskään liity siihen uudestaan. Ärsyttää kun joka paikassa tyrkytetään Facebookia.

Leena

Toimitus vastaa: Ei tarvitse, toimitukselle voi lähettää palautetta sähköpostilla ja kirjoittaa myös kommentteja Fifi-juttuihin.

mainos

Kimmo Jylhämö, vastaava päätoimittaja

______________

Funny shit

Jos Aki Kaurismäen vitsi toteutuisi ja maailman rikkain prosentti päästettäisiin päiviltä, myös hyvätuloisen Kauriksen matka päättyisi lähimpään gulagiin.

Silver Lindeman

______________

Forenom haiskahtaa

Teemu Muhosen viime numeron artikkelin innoittamana haluaisin kertoa esimerkin Forenomin kiinteästä yhteydestä vantaalaiseen sosiaalivirastoon.

Olimme viime vuonna vesivahinkoa evakossa Forenomilta vuokratussa yksiössä Vantaalla. Maksajina olivat sekä vakuutusyhtiö että me omalla osuudellamme vuokrasta. Meidän osuudestamme tuli lasku yksiön osoitteeseen.

Palattuamme takaisin omaan asuntoomme viimeinen vuokraerä oli vielä laskuttamatta. Forenomin ja sen laskuttajan virheiden takia lasku meni yksiön osoitteeseen, vaikka vuokrasopimus oli jo purettu ja varsinainen osoitteemme oli Forenomilla tiedossa.

Tapahtuman seuraava vaihe kummastutti ja vihastutti. Koska meitä ei enää siitä yksiöstä löytynyt, niin Forenom toimitti laskun paikalliseen sosiaalivirastoon. Siellä sitten selvitettiin oikea osoitteemme. Emme ole edes sosiaaliviraston asiakkaita, joten virkailija on joutunut tekemään yksityisen yrityksen laskutukseen liittyviä selvitys- ja postitustöitä. Tuohan on Forenomille helppo keino siirtää perintätoimet sosiaaliviraston huoleksi.

Olen Forenomin asiakaspalvelupäälliköltä kolmasti tiedustellut laskun ”eksymisestä” sosiaalivirastoon, mutta vastausta en ole saanut.

Vuokraamassamme yksiössä olivat vaatekaapin peili, ovi ja saranat, kattovalaisimet, pakastelokeron luukku ja roskakaapin mekanismi rikki ynnä muuta. Näistä vioista olisi laskuttu meitä, jos emme olisi huomauttaneet niistä parin päivän sisällä muutosta. Tämä on kyllä kerrottu vuokraohjeissa pienellä tekstillä, mutta jos ei esimerkiksi osaa suomea kunnolla, tällaisiin seikkoihin ei ehkä osaa paneutua, ja vuokralaiset joutuvat syyttä maksumiehiksi.

Forenom tekee ”tupatarkastuksen” aina vuokrasuhteen lopuksi ja laatii siitä raportin, johon ei ole luottamista. Meidän raportissamme oli muun muassa astioiden ja aterimien lukumäärät väärin ja lueteltiin sisustustarvikkeita, joita siellä asunnossa ei edes ollut. Lisäksi raportin mukaan keittiön kaapistoja ja tasoja ei ollut siivottu, vaikka koko yksiö oli lähtiessämme huomattavasti siistimpi kuin tullessamme.

Koko Forenom-kokemustamme leimasi pelkkä rahastuksen maku.

Helena S.

  • 6.6.2012