Ken voi, ken ei

Jodarok:
Valvo viiteen nuku
kolmeen.
Omakustanne 2011.

Jodarokin omakustanteinen sooloalbumi on rennoilla biiteillä ja muutamilla räpvierailijoilla höystettyä jamittelusettiä. Pojat ovat väsänneet saunomisen ja hyvän ruuan ja juoman yhteydessä oikein kelpo lätyn, jota voi fiilistellä muutkin kuin vannoutuneet räppidiggarit.

Levyllä mollivoittoinen angstailu on kaukana ja leppoisa meininki tarttuu. Musiikki on helposti lähestyttävää, arkisten asioiden tutkailua eri kanteilta. Jodarok on parhaimmillaan sanoilla kikkaillessaan ja luodessaan kuuntelijalle hauskoja mielikuvia.

Tätä täytyy kuunnella kovalla, että saa sen oikean fiiliksen. Biitti on yllättävänkin koukuttavaa ja rehelliset lyriikat hymyilyttävät.

Levyn oivallisin biisi on ”Mitä tapahtu”, jossa ihmetellään ajanjuoksua ja vuosien vierimistä. Äsken olit ekaluokkalainen räkänokka, yhtäkkiä ootki kolkyt. Ihmettelyyn on monen helppo yhtyä.

Setti on omiaan kesäiseen puistojammailuun, arkiseen jumitukseen ja aurinkoisiin krapulapäiviin, jolloin mikään ei ole vakavaa. Valvo viiteen nuku kolmeen. Ken voi, ken ei.

Jodarok:
Valvo viiteen nuku
kolmeen.
Omakustanne 2011. Neljä tähteä.

Reetta Huusko

Kommentoi Facebookissa
Migration Comics
Helsinki liikkuu