Kirjoittanut jukka vuorio

Ylen kusisiskot

Lukuaika: 2 minuuttia

Ylen kusisiskot

Voimakalenteri: Liquid Sistersin Facebook-sivulla komeilee isolla ”FUCK YOU KOKOOMUS GOVERNMENT” ja YouTubeen ja MySpaceen laitettu biisi Welfare State Illusion ottaa kantaa ”hyvinvointivaltion” käsitteen murenemiseen.

Liquid Sistersin Facebook-sivulla komeilee isolla ”FUCK YOU KOKOOMUS GOVERNMENT” ja YouTubeen ja MySpaceen laitettu biisi Welfare State Illusion ottaa kantaa ”hyvinvointivaltion” käsitteen murenemiseen.

”Ei me olla itsetarkoituksellisesti poliittinen bändi. Mutta kaikenlainen suvaitsemattomuus ärsyttää. Perussuomalaiset on jotenkin onnistuneet saamaan hyväksynnän kaikenlaiselle piilorasismille. Ja toisaalta politiikka on asia, jonka kuuluisi olla kaikille osa arkipäivää”, Minttu Muranen toteaa.

”Kun mä palasin Meksikon-matkalta ja näytin ruskettuneena ja ruskeine silmineni vähän ulkomaalaiselta, mulle sanottiin kolme eri kertaa, että painu takas himaas. Mutta mä olen kotoisin Nakkilasta”, Asku Asikainen kertoo.

”Kerrankin kun yksi äijä katsoi mua baarissa ja totesi, että en taida olla ihan arjalainen, niin työnsin sen naamasta menemään”, Peppe Bergström sanoo.

”Joo, Peppellä on joku ihme taipumus työntää just naamasta pois ihmiset joista se ei tykkää”, Asikainen nauraa.

Kusisiskojen päävokaalit hoitaa Peppe Bergström. Kaikki loput kusisiskot laulavat taustoja, kovaa. Pia ”Asku” Asikainen soittaa kitaraa, kuten myös Pia ”Kulaus” Ljungman, bassossa on Minttu Muranen, Anna Zonzi rummuissa. 

”Meillä on viime aikoina ollut rumpalina Eeva Jalankulkuämpäristä ja Niina Barbe-Q-Barbiesista kun Annalla on ollut muuta. Vaikka ollaankin kaikki aikuisia naisia, niin ei tarvii välttämättä olla nainen voidakseen liittyä Liquid Sistersiin, kunhan on hyvä tyyppi. Dave Grohlkin voisi tulla bändiin”, Asikainen sanoo.

Lyhyestä historiastaan huolimatta bändi on lähiaikoina soittanut tai soittamassa Berliinissä, Provinssirockissa ja muutamassa Helsingin isoimmassa ravintolassa. Urakehitys kuulostaa melkoisen nopealta bändille, joka soitti ensimmäisen keikkansa viime vuonna.

”Yks Gangsta-Janne hoitaa meidän keikat, ja hyvin on hoitanutkin. Ehkä me ollaan juuri sellaista tragikomiikkaa jota Helsinki ja Berliini nyt tarvitsevat. Ja ollaanhan me kaikki soitettu muissa bändeissä jo pitkään, paitsi Peppe, joka oli aikaisemmin laulanut vaan karaokessa.”

Tulevaisuuden suunnitelmissa on keikkojen lisäksi osallistua tänäkin vuonna Rockfutiksen SM-kisoihin. Kaikki soittajat kun kuuluvat myös jalkapallojengeihin, Nuolupalloon tai Kampin Piiriin.

Kaikki tämän hetken kokoonpanon soittajista ovat töissä Yleisradiolla. Liquid Sistersin mukaan kyse ei kuitenkaan ole työkavereiden bändistä, samaan työpaikkaan on ajauduttu lähinnä kaveruuden ansiosta. Mukaan mahtuu toimittajaa, kytkijää, promptaajaa ja studioemäntää. Ja ”joku pamppu”.

”Niin mikäs se Kulaus olikaan, joku tosi tärkeä ihminen kuitenkin, heh heh”,

Asikainen kommentoi.

”Enemmän me ollaan kuitenkin vaikka jalkapallokavereita kuin työkavereita.”

”Ylellä oli tämmöinen työpaikan kehittämisjuttu, että parhaalle idealle luvattiin 500 euron palkinto. Me sitten ehdotettiin, että Ylellä voisi olla tämmöinen open stage, mihin voisi tulla esiintymään vähän Hyde Park -tyyppisesti”, Muranen kertoo.

Kusisiskojen ehdotus valittiin parhaaksi, naiset saivat 500 euroa ja Liquid Sisters samalla keikan Ylen kahvioon. Punkrock rämisi samalla kun yleläiset lusikoivat aamupuuroaan.

 ”Kyllä me huomattiin siinä soittaessa, että kaikki eivät edes syöneet loppuun asti ennen häipymistään paikalta. Rakas johtajamme Mikael Jungner kävi avaamassa stagen ja lupasi tulla paikalle aina, kun joku esiintyy. Mutta ei se ole tullut”, Bergström sanoo.

”Työnteko kyllä vakavasti haittaa tätä bändielämää. Onhan meillä tää yksi biisi, I Don’t Wanna Go To Work Today, joka soitettiin siellä Ylen open stagellakin. Mäkin kun menen tekemään Ykkösaamua, täytyy herätä tosi aikaisin. Mutta kyllä mä silti voin siinä yöllä ensin keikan soittaa”, Bergström miettii.

”Peppe on saanut Ykkösaamuun reilun kaupan kahvit ja yrittänyt saada sinne reilun kaupan banaanejakin tarjolle”, Asikainen kertoo.

”Chiquitassa ollaan kiinni vielä joo. Eihän se johdu muusta kuin siitä, et tollanen iso talo on niin kankee”, Bergström kommentoi.

Liquid Sisters 10.6. Virgin Oilissa ja 12.6. Provinssirockissa, 26.6. Monsters Ronsonissa, Berliinissä.

Rockfutiksen SM-kisat 22.–23.8. Raumalla.

Jukka Vuorio