Kirjoittanut katja lappalainen

Yhteiskunnallista sanomaa & alakulttuureja

Lukuaika: < 1 minuutti

Yhteiskunnallista sanomaa & alakulttuureja

Näyttelymme etsii uusia tapoja kertoa alakulttuureista, värikkyydestä ja yhteiskuntamme marginaalista.

Ohessa oleva kuva on Barcelonasta Diagnosia-squatista, joka on nyt jo häädetty. Aidossa tilannekuvassa heijastuu asukkaiden persoona ja olemisen välittömyys. Barcelona on tunnettu squattauksen sekä kulttuurin keskus Euroopassa.

Tilannekuvana se on toimiva ja mielenkiintoinen. Näyttelyssä olevat poliisikuvat herättävät toki aina eniten mielenkiintoa, mutta ajattelin avata squattausta nyt hieman eri näkökulmasta.

Etsin kuvaus- ja tutkimuskohteekseeni tilaa, jota ei määritä voitontavoittelu ja aidat vaan se, mitä yhdessä voimme luoda. Etsin todellisuutta joka murtaa tottumuksen ja harmauden. Squatit ovat vallattoman ja uutta luovan tilan etsijälle oivallisia kohteita. Ne julistavat luovuutta ja vapautta.

Olen kulttuurien tutkimuksen opiskelija, minulle kamera on tapa tutkia toisen ihmisten todellisuutta. Se on tapa lähestyä yhteisöjä ja tuoda niitä näkyviin. Kuva on kohtaamisen, kertomisen ja ennen kaikkea vaikuttamisen väline.

Vallaton tila! Katja Lappalaisen ja Kai Jokelan valokuvanäyttely syyskuun ajan Turussa, tyhjillään olevassa puutalossa, Kaskenkatu 15, ma–pe kello 12–18, viikonloppuisin mahdollisuuksien mukaan.

Katja Lappalainen