Voiman tv-liite

Katsaus television tarjontaan.

25.12. YLE Teema: Chaplinin poika (USA, 1921)

Taistelevan sosiaalipolitiikan koskettavassa ikiklassikossa oikeamielinen ja kunniantuntoinen kulkuri kantaa säädyttömissä slummiolosuhteissa vanhemmuuden vastuuta, jakaa aidon välittämisen tunteita sekä opettaa kasvavalle nuorisolle niitä selviytymisen ja vastarinnan aakkosia, jotka ovat tuiki tarpeellisia tässä ahneuden ja puusilmäisen virkaintoisuuden hallitsemassa maailmassa.

29.12. MTV3: Liikkuva Linna (Japani, 2004 )

Diana Wynne Jonesin melkoisen mutkikkaaseen fantasiakirjaan perustuva Hayao Miyazakin animaatioelokuva loihtii niin mielikuvituksellisen voimakkain tunnevedoin kuvia paitsi eteenpäin kompuroivasta linnasta myös vanhenemisesta, viettelystä, mustasukkaisuudesta, sodasta sekä tietenkin rakkaudesta, että tyhmempi voisi kysyä, onko kyseessä ollenkaan lastenelokuva, vaikka tottahan toki kyseessä on myös lapsia puhutteleva elokuva.

5.1. Yle Teema: Bonnie ja Clyde (USA 1967) 
& Julma maa (USA, 1973)

Tammikuun taatusti parhaana elokuvailtana tukevan tunnelman pohjustaa Arthur Pennin vapautumisesta, toveruudesta, sankarimyyteistä ja systeemin vastaiskuista satuttavasti kertova pankkirosvojen rakkaustarina, jonka jälkeen eteemme tarjoillaan yksi kaikkien aikojen hienoimmista vieraantumisen balladeista, omalajisesta eksistentiaalisesta estetismistään tunnetun Terrence Malickin unohtumaton esikoisohjaus.

Tuomas Rantanen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Kommentoi Facebookissa

Tuomas Rantanen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.