Kirjoittanut Tuomas Rantanen

Voiman tv-liite

Lukuaika: < 1 minuutti

Voiman tv-liite

Joulunajan tv-tarjontaa.

14.12. YLE TV2:Vuosisadan ottelu (USA 2004). Barak Goodmanin dramaattinen dokumentti kuvaa mustan yhdysvaltalaisen Joe Louisin ja saksalaisen Max Schmelingin vuonna 1938 käymän nyrkkeilyn maailmanmestaruusottelun kautta maailmansodan ideologisten rintamalinjojen rakentumista, USA:n ja Natsi-Saksan sisäisiä jännitteitä sekä pallonlaajuisesti reaaliajassa jaettavissa olevan median ensimmäisiä askelia.

22.12. YLE TV1:Elämäni John Malkovichina (USA 1999). Spike Jonzen pirullisen älykkäässä elokuvassa kaikki oudot ainekset ovat millilleen kohdallaan ja jälleen tulee osoitetuksi, että parhaissa elokuvissa toden kokemus syntyy enemmän elokuvan sisäisen kerronnan johdonmukaisuudesta kuin meille tutummasta arjen logiikasta.

MAANANTAISIN 26.12. alkaen YLE Teema: Kotiseutu III (Saksa 2003). Edgar Reitzin suurenmoisen televisioelokuvasarjan ensimmäinen kierros purki yhden suvun historian kautta natsismin nousun ja tuhon, toinen kierros avasi sodan jälkeisten sukupolvien poliittisia ja kulttuurisia irtiottotraumoja ja nyt pitkään odotettu kolmas kierros pöyhii Saksojen yhdistymisen uudelleen avaamia ja ihan uusiakin haavoja.

Tuomas Rantanen