Kirjoittanut Tuomas Rantanen

Voiman tv-liite

Lukuaika: < 1 minuutti

Voiman tv-liite

Voiman katsaus kuvaruudulle

Sunnuntaisin MTV3 kello 23.30:Kaukana kotoa. Hill Street Bluesin, L.A.Law’n, N.Y.P.D. Bluen ja Enkelten kaupungin takapirun Steven Bochcon uusi draamasarja jenkkisotilaiden ristiriitaisesta arjesta pelaa älykkäästi Irakin sotaan kohdistuvan kritiikin ja kurjaan läpeen heitettyjen mutta inhimillistenkin rivimiesten välisellä jännitteellä ja varmuuden vuoksi se lähetetään Suomessa sellaiseen aikaan, ettei kukaan ainakaan vahingossa päätyisi sitä katsomaan.

Lauantaisin YLE TV1 kello 21.15:Itse valtiaat. Jo vuosia lauantai-illan parhaaseeen katseluaikaan pyörineen poliittisen satiirianimaation kesäkauden uusinnat viimeistään paljastavat, että sarjan mielenkiintoisin piirre on siinä, kuinka helposti sen leikkisästi vinoileva huumori päätyy tukemaan yhteiskunnallisen päätöksenteon henkilöitymistä muutamiin valittuihin tähtitoimijoihin ja todellisen poliittisen valtapelin muuttumista sterotyyppisiä roolimaneereja viliseväksi urheiluviihteeksi.

Nelonen 22.7. kello 21.10:Piukat paikat (USA 1959). Tiedostavan kulttuuritöllöttäjän näkökulmasta elokuva, jonka pääosassa on naisiksi pukeutuneita miehiä ja tyhmää blondia esittävä seksipommi, ei ehkä tunnu kovin lupaavalta, mutta Billy Wilderin klassikko kannattaa kyllä tulkita vaikka genderblenderismin esitätinä tai pelkästään kipeän hauskana leffana ja oman lajityyppinsä ylittämättömän mestarin nappilaukauksena.

Tuomas Rantanen