Kirjoittanut Tuomas Rantanen

Voiman TV-liite

Lukuaika: < 1 minuutti

Voiman TV-liite

Telkkarin parhaat palat.

Keskiviikkoisin 4.6 alkaen YLE TV1: Taistelutoverit (USA, 2001) Steven Spielbergin ja Tom Hanksin yhteistyönä Sotamies Ryanin (1998) oheistuotteena toteutetun HBO:n kallis laatusarja amerikkalaisten laskuvarjojoukkojen maihinnoususta Toisen maailmansodan Eurooppaan on hyvin kirjoitettua, elokuvallisesti hienosti toteutettua ja taiteellisesti muutenkin poikkeuksellisen kunnianhimoista draamaa.

7.–29.6. YLE TV2: Jalkapallon EM-kisat

Television elokuvatarjonta on kesällä perinteisen kurjaa ja kun ilmastonmuutoksen takia odotettavissa olevien jatkuvien raekuurojen takia kotikulman puulaakipelitkin jouduttaneen perumaan, kannattaa satsata tietenkin tähän kaikkein parhaaseen televisiourheilulajiin, jossa patetiaa ja draamaa on vähintään siinä missä keskiverto-oopperassa.

Maanantaisin ja keskiviikkoisin 9.6. alkaen YLE TV1: Kyllä Jeeves hoitaa (Englanti, 1990–93)

P. G. Wodehousen ikivihreisiin teoksiin perustuva satiiri yläluokkaisen tyhjäntoimittajan Bertie Woosterin ja porvariston hillittyyn charmiin tahdikkaasti suhtautuvan herrasmiespalvelija Jeevesin edesottamuksista mennee taatusti yhä läpi ja niin hipeille kuin punkkareillekin.

Tuomas Rantanen