voiman elinkaari | paljon tapahtuu

Lukuaika: < 1 minuutti

voiman elinkaari | paljon tapahtuu

voiman elinkaari | paljon tapahtuu

Kulttuuririentojen, seminaarien ja muiden tapahtumien määrä näyttää kasvavan rajusti, mitä syvemmälle syksyyn sukelletaan. Tai ainakin Voiman toimitukseen on tullut entistäkin enemmän tapahtumatietoja laitettavaksi lehden kalenteriin. Tämähän on hienoa, sillä lehden yksi keskeisimmistä tehtävistä on palvella aktiivista lukijaa löytämään tiensä erilaisiin kivoihin tempauksiin.

Voiman toimitukseen ilmoitettiin ennen deadlinea noin 500 erilaista syys-lokakuussa järjestettävää tapahtumaa, joista 314 saatiin lopulta mahtumaan mukaan sivujen 42–44 Voimakalenteriin. Toimituksessa on pitänyt tehdä pikkuisia kompromisseja sen välillä, saadaanko aivan kaikki tapahtumat mukaan ja onko teksti sitten enää luettavan kokoista. Ihanteellisena pyrkimyksenä on kuitenkin ollut ilmoittaa miltei kaikista meille kerrotuista tapahtumista lehdessä.

Yksittäisistä tapahtumakategorioista ylivoimaisesti eniten kalenterissa on musiikkikeikkoja ja -konsertteja, joita mainitaan tällä kertaa 173 kappaletta. Toimitukselle ilmoitetuista keikoista saatiin mahtumaan mukaan reilu 70 prosenttia. Toiseksi eniten kalenterissa on taidenäyttelyitä, joita on 32 kappaletta. Kaikkia näyttelyitäkään ei saatu mahtumaan mukaan, mutta 68 prosenttia löysi kuitenkin tiensä palstoille.

Seuraavaksi eniten kalenterissa on teatteriesityksiä (26), luentoja (14) sekä valokuvanäyttelyitä (9). Muita näyttelyitä, seminaareja ja messuja on kutakin seitsemän kappaletta, tanssiesityksiä, elokuvia ja iltamia puolestaan kuusi kappaletta. Kaikki toimitukselle ilmoitetut sirkusesitykset, mielenosoitukset ja retket laitettiin mukaan kalenteriin.

Ei liene suurikaan yllätys, että sekä toimitukselle ilmoitetuista että lehteen mukaan mahtuneista tapahtumista suurin osa tapahtuu Helsingissä, yhteensä 167 happeningiä. Pääkaupungin osuus kaikista Voimakalenterin riennoista on tällä kertaa 53 prosenttia. Tampereella on lokakuun Voimakalenterissa 24 tapahtumamainintaa, Turku mainitaan 15 kertaa, Jyväskylä 14 kertaa. Kuopiossa on yhdeksän Voimakalenterin tapahtumaa, Espoossa, Lahdessa ja Vaasassa kuusi tapahtumaa, Porissa, Seinäjoella, Oulussa ja Rovaniemellä kussakin viisi tapahtumaa. Kaikkiaan Voimakalenterissa mainittuja tapahtumia on 37 paikkakunnalla.

Peik Johansson

  • 9.9.2009