Kirjoittanut Jari Tamminen

Tähteitten sota

Lukuaika: < 1 minuutti

Tähteitten sota

Lucas on aina ymmärtänyt markkinoinnin merkityksen ja sallinut faneille Tähtien Sota -filmien ja -parodioiden tekemisen ja levittämisen. Ei-kaupallisesti tosin.

HURRAA! Se on vihdoinkin ohi. George L. sai purkkiin viimeisen Tähtien Sotansa. Nyt, kun kaikilla halukkailla on ollut aikaa käydä vakoilemassa tuo leffa, eikä uusia Darth Vader -esiintymiä ole virallisilta tahoilta luvassa, pitää itse kunkin tyytyä korvikkeisiin.

Tähtien Sota -nörtit ovat olleet onnellisessa asemassa. Lucas on aina ymmärtänyt markkinoinnin merkityksen ja sallinut faneille Tähtien Sota -filmien ja -parodioiden tekemisen ja levittämisen. Ei-kaupallisesti tosin.

Nettiin onkin pyörähtänyt lukematon määrä kaikenlaista huttua, josta osa on kerrassaan nostattavaa, ja kaikki ilmaista. Pätkien tekninen taso tosin vaihtelee silkasta tee-se-itse-prujusta täysin pro-tavaraan. Näyttelijäsuoritukset hoipertelevat kännisen ylioppilasteatterin ja muikean eläytymisen välillä.

1990-LUVUN LOPPUPUOLELLA väännetty Troops parodioi Cops – Lain nimessä -sarjaa, Imperiumin Stormtroopereiden näkökulmasta. Jatkoa tälle tarjoaa tuore, kahdeksanosainen I.M.P.S. The Relentless, joka räväyttää ruuduillemme pseudo-dokumentaarisen armeijan rekrytointivideon. Ainakin ensimmäinen parikymmenminuuttinen osa on silkkaa eliittiä näiden kotivideoiden joukossa.

Aikanaan Episodi I:stä odotellessa Park Wars lupaili paljoja. South Park -vaikutteinen animaatioversio leffasta olisi trailerien perusteella ollut hillitöntä tavaraa. Harmillisesti edes Georgen huumori ei riittänyt täysmittaisen elokuvaparodian sallimiseen ja ääniraidan kopioimiseen, jolloin hanke lopahti ikävästi.

TIEDOSTAVAMPAA VERSIOINTIA tutusta tarinasta tarjoaa sataprosenttisesti elintarvikkeilla tuotettu Grocery Store Wars. Luomukapinaliitto taistelee Imperiumin geneettisesti muunneltuja vihanneksia ja ennen kaikkea kananmunia vastaa. Erityisesti Ham Solo ja Chewbroccoli tarjoavat iloa moneksi tuokioksi eikä Cuke Skywalkerin (kurkku) ja Lord Taderin (pottu) perhedraama voi olla keräämättä pisteitä kotiin.

www.impstherelentless.com, www.storewars.org, www.theforce.net ja voimallinen googlaus.

Jari Tamminen