Punkkarit asian ytimessä

Lukuaika: < 1 minuutti

Punkkarit asian ytimessä

Arvostelussa Gim Kordonin levy Ei ole helppoo.

Tätä levyä on odotettu. Blogihypen herättänyt Gim Kordon soittaa rehtiä, punkahtavaa suomirockia, jossa on rosoista huolimatta melodiat kunnossa.

Ei ole helppoo rullaa käyntiin samannimisellä singlellä, joka on kiistatta vuoden hienoimpia kappaleita. Tämän herättämiin odotuksiin levy vastaa kuitenkin heikosti. Nimiraidan tunnelmaa kierrätetään ympäri levyä niin musiikillisesti kuin myös kertosäettä varioimalla.

Toisteisuus puuduttaa nopeasti, mutta hetkien kuvaamisen ja single-nikkaroinnin helsinkiläistrio onneksi osaa. Sateessa-kappale nousee viimeisissä kertosäkeissään genren klassikoiden tasalle.

Kun levyn räkäisyydestä ja soundeista pääsee yli, ilmenee sen nerokkuus. Tekstit eivät ole syvällisiä, ei liiemmin musiikkikaan, ja tempokin vaeltaa. Silti homma vain toimii: jalka lyö vaistomaisesti neljäsosia, ja kertsit jäävät päähän.

Näiltä sälleiltä olisin odottanut enemmän. Sinnepäin soittaminen latistaa fiilistä, vaikka tuokin autentisuutta. Kokonaisuutena Ei ole helppoo ei ole kummoinen, mutta hetkien huuman ja fiiliksen vuoksi levy on erityinen.

Gim Kordon:
Ei ole helppoo.
Soliti 2014. Kolme tähteä.

Tuukka Tuomasjukka

  • 5.5.2014