Kirjoittanut jukka vuorio

Poliisi löi pelleä

Lukuaika: < 1 minuutti

Poliisi löi pelleä

Kansainvälinen pellepataljoona toi Brysselin mielenosoituksiin vapun pääsiäisen keskelle. Ja sitä voi viettää putkassakin! Katso hupaisa YouTube-video pataljoonan putkariehasta.

Brysselin Nato Game Over -tapahtumassa erityistä huomiota sai Rebel Clown Army, suomalaisittain Pellepataljoona. Monenkirjaviksi sirkuspelleiksi pukeutuneet aktivistit pyrkivät pelleilemään patriarkaaliset auktoriteetit kumoon.

Pataljoonan pelleily tehosi erittäin hyvin Naton tukikohtaa vartioiviin poliiseihin, jotka eivät osanneet vastata pellelauman absurdiin huumoriin juuri muutoin kuin läväyttämällä heitä silloin tällöin pampulla.

Pellearmeija leikki monenlaisia lapsenomaisia leikkejä poliisien edessä. Välillä pellet esittivät pelkäävänsä poliiseja hillittömästi, ja välillä he taas esittivät olevansa poliiseja uhkaavia hirviöitä. Pellet hauskuuttivat myös mielenosoittajia ja kevensivät poliisiväkivallasta syntynyttä ikävää tunnelmaa.

Pellet kävelivät hassusti vaappuen ja päästivät omituisia ääniä. Kun eräs pelle sai vaappuessaan pampusta iskun reisilleen, jatkoi temppuilija silti samaa menoa sillä erotuksella, että omituiset äänet muuttuivat valittaviksi ja surullisiksi ja kävely liioitellun ontuvaksi.

Kun pataljoona päätyi lopulta poliisiasemalle, se jatkoi samaa menoa kaikkien muiden aktivistien suureksi huviksi. Silminnäkijöiden mukaan pellet onnistuivat jollakin keinoin vapauttamaan itsensä ryhmäsellistä, minkä jälkeen he jatkoivat hassuttelua putkan käytävillä. Tapahtuneesta löytyy myös YouTube-video.

Rebel Clown Army on ollut kansainvälisesti toiminnassa vuodesta 2003, jolloin George W. Bush vieraili Britanniassa.  Pataljoonan toimintaidea on levinnyt kaikkiin Länsi-Euroopan maihin, ja pellejä on nähty myös ainakin Suomen EuroMayDay-kulkueen osana.

Video pellepataljoonan putkariehasta www.youtube.com/watch?v=wc4_WfnH01o. Nettisivut www.clownarmy.org.

Jukka Vuorio