pinnalla

Lukuaika: 2 minuuttia

pinnalla

pinnalla

kyllä meillä osataan

Kävin tutustumassa Paola Suhosen suunnittelemaan IVANAhelsinki-mallistoon. Kyseessä on yhdistelmä Venäjää ja pohjoismaisuutta retro- ja campinghengessä. Maanläheisiä värejä sekä ripaus myrkynvihreää yksinkertaisin leikkauksin. Mallisto on saanut suurta hypeä sekä Suomessa että ulkomailla, enkä yhtään ihmettele. Ihanaa huomata taas kerran, että kyllä meillä Suomessakin osataan. Nyt vaan odotellaan palkankorotusta, jotta näitä vaatteita voi ostaakin.

IVANAhelsinki Campus Helsingissä, Uudenmaankatu 15. Syksyn mallistossa Maatuska, Bauhaus & Sisko-paperitavarat.

_______________

kun illat pimenee

Vakuutusyhtiö Pohjolan nettisivujen mukaan heijastimettoman tielläkulkijan kuolemanriski on kymmenkertainen heijastinta käyttävään verrattuna. Tämän vuoksi jopa lakiin on kirjattu, että jalankulkijan on pimeän aikana tiellä liikkuessaan yleensä käytettävä asianmukaista heijastinta. Huomatkaa sana yleensä. Miksi sitten varsinkin aikuiseen makuun suunnattuja heijastimia ei tunnu kaupoista löytyvän? Anttilassakin oli pelkkää nalle-mallistoa. Ei kiitos. Entä mihin ovat hävinneet yritysten logoin varustetut ilmaislahjaheijastimet?

Liikenneturvasta kerrotaan, etteivät he voi muuta kuin yrittää vaikuttaa, sillä lain määräyksistä huolimatta mitään tahoa ei ole velvoitettu tarjoamaan heijastimia kansalaisten käyttöön. Nähtävästi tänä päivänä turvallisuus ei ole kovassa huudossa.

Lisää liikenneasiaa nettiosoitteesta www.liikenneturva.fi.

______________

kateus ei kannata

Madonnasta on tullut vastuuntuntoinen äiti. Seksistä siirryttiin lastenkirjoihin, joita ilmestyy yhteensä viisi. Vuosien saatossa hittilaulajalle on selvinnyt jakamisen tärkeys ja halu valaista muita. Lapset ovat luonnollisesti avoimia, joten heille on hyvä jakaa opittuja tietoja. Lempeitä satuja Madonnalta on kuitenkin turha odottaa. Kaikkiin viiteen kirjaan sisältyy opetus, ja ensimmäisessä aiheena on kateus. Älä siis ole kateellinen tai muuten käy huonosti! Kirja sopii kuusivuotiaille sekä sitä vanhemmille, ja kaikki tuotto menee lasten hyväksi toimiville hyväntekeväisyysjärjestöille.

Madonna: Englantilaiset ruusut. WSOY.

______________

hanki hyvä olo

Nyt on mahdollisuus päästä parantamaan mahdollista huonoa omatuntoa, sillä syksyn Nälkäpäivä on käsillä. Suomen Punainen Risti pääsee tällä tärkeimmällä jokavuotisella keräyksellään kartuttamaan katastrofi rahastoaan. Tämän syksyn Nälkäpäivän teemana on naisten ja lasten terveys. Avustuskohteita ovat Punaisen Ristin projektit Afganistanissa, Intiassa, Pohjois-Koreassa, Burmassa ja Palestiinassa. Tässä vaiheessa ei enää ehdi mukaan kerääjäksi, mutta rahaa voi vielä lahjoittaa ja hyvä olo on taattu.

Punaisen Ristin Nälkäpäivä 26.–27.9. www.redcross.fi

_______________

hatuttaako?

Kuka käyttää tänä päivänä hattua? Ei kovinkaan moni, jos hattuliikkeiden määrässä mitataan. Helsingin Kalliosta löytyi Hattuateljee Miia, joka korjaa ja valmistaa hattuja arjesta juhlaan. Voit myös viedä kauppaan oman kankaasi, ja hatun saat mukaasi noin 35–40 euron hintaan, toki mallista riippuen. Aika halpa hinta persoonallisesta hatusta, mikäli joku vaan osaa sellaista käyttää.

mainos

Hattuateljee Miia Helsingin Kalliossa, Hämeentie 44. Avoinna ti–ke 10–16, to–pe 10–18, la 10–14.

_______________

Milla Rinne, milla.rinne@voima.fi

  • 9.9.2009