Palestiinalaiset taistelevat videokameroin

Maailma lyhyesti: Israelilainen ihmisoikeusjärjestö B’tselem on jakanut 150 videokameraa palestiinalaisille, jotta nämä voivat kuvata heihin kohdistettuja rikkomuksia.

Israelilainen ihmisoikeusjärjestö B’tselem on jakanut 150 videokameraa palestiinalaisille, jotta nämä voivat kuvata heihin kohdistettuja rikkomuksia. Radikaalien juutalaissiirtokuntalaisten väkivallan kohteiksi joutuvat palestiinalaiset eivät ole saaneet tarvitsemaansa apua Israelin viranomaisilta.

Kameroiden avulla on kuvattu muun muassa päällekarkauksia, ikkunoiden rikkomisia ja vesiputkien katkomisia. Kuvattuja videoita on esitetty television uutislähetyksissä ja käytetty todisteina oikeudessa.

B’tselem kertoo pyrkivänsä videokameroiden avulla vähentämään väkivaltaisuuksia ja lisäämään tietoisuutta palestiinalaisten kohtaamista ongelmista. Videoilla halutaan myös painostaa israelilaista mediaa ja viranomaisia tarttumaan ongelmaan.

www.csmonitor.com/2008/1017/p01s01-wome.html

Voima

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 9.9.2009

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.