Kirjoittanut jukka vuorio

Ohjattua alastomuutta

Lukuaika: < 1 minuutti

Ohjattua alastomuutta

Voimakalenteri: Jalkapallo-otteluissa mielenkiintoisimpia hetkiä ovat ne harvat kerrat, kun joku rohkea katsoja lähtee kirmaamaan kentän poikki ilman vaatteita eli viuhahtamaan.

Tapahtuma Jalkapallo-otteluissa mielenkiintoisimpia hetkiä ovat ne harvat kerrat, kun joku rohkea katsoja lähtee kirmaamaan kentän poikki ilman vaatteita eli viuhahtamaan. On vain todella harmi, että esimerkiksi suurimpien kansainvälisten urheilutapahtumien televisioinnin ohjaajat eivät näytä viuhahtajia nykyään enää ollenkaan. Paljon on siis muuttunut alkuperäisistä olympialaisista ja urheiluhengestä, jolloin osanottajat painivatkin alasti.

Ihmisen luonnollinen olotila on olla alasti. Synnymme alasti, ja kaikki kivoimmat jutut kuten nukkuminen, peseytyminen, vessassa käyminen ja tietty seksin harrastaminen on rennointa tehdä alasti. Ja vaikka täysin vapaaehtoisesti asumme tässä hemmetin kylmässä maassa ja käytämme talvitakkeja yhdeksän ja puoli kuukautta vuodessa, ovat suomalaiset saunakulttuurin ansiosta erityisen sinut alastomuuden kanssa.

Ei täälläkään tosin ihan niin vapautuneita olla, että juoksulenkille tai laivaristeilylle yleensä ilman vaatteita lähdettäisiin.

Munasillaan oleminen on maassamme tosi suosittua. Tai ainakin niin voisi päätellä rekisteröityjen naturistiyhdistysten määrästä. Luonnonmukaiset ry, Suomen Naturistiklubi ry, Suomen Naturismin Ystävät ja Suomen Naturistiliitto ry pitävät huolta siitä, että naturisteilla riittää tapahtumia ja tapaamisia. Järjestöjen toiminnan ulkopuolellakin voi mennä viilettää ilman rihman kiertämää. Virallisia nakurantoja löytyy Helsingin Pihlajasaaresta ja Porin Yyteristä.

Naturistit painottavat, että järjestöjen toiminnalla ei ole mitään tekemistä seksin tai seksuaalisuuden kanssa. Suomen laki on naturismin kanssa hieman ymmällään, sillä lain tulkinnasta riippuen naturistinen teko voi hyvinkin olla sukupuolisiveellisyyttä loukkaava.

Nakukymppi 2009 -juoksu 12. 6. Padasjoen Vesijaon kylässä. Naturistiristeily Ruovedellä höyrylaiva Tarjanteella 11.7. Naturistiviikonloppu Hämeenlinnassa Aulangon lomakylässä 31.7–2.8.

www.naturistiliitto.fi, www.nakukymppi.net

Jukka Vuorio