Nouseva jazzkvartetti

Arvostelussa AR Quartetin levy AR Quartet.

Vuonna 1990 syntyneillä menee nyt lujaa!

Kotimaisten jazzpiirien suurlupauksiin kuuluva nelikko Artturi Rönkä (piano), Sampo Kasurinen (saksofoni), Eero Seppä (basso) ja Jonatan Sarikoski (rummut) ovat yhdessä AR Quartet.

We Jazz 2013 -tapahtumassa kvartetti huomioitiin Rising Star -arvonimellä. Artturi Rönkä puolestaan sai Pori Jazzin Vuoden taiteilija -tittelin viime kesänä.

Pirun hyvän ensilevyn tekivät Röngän sävellyksistä! Kamarimusiikilliset sävyt ja jazz sulautuvat yhtyeen käsissä eheäksi kokonaisnäkemykseksi. Selvä ero moniin muihin.

Kiitos Röngän modernistisille, melodisille ja klassissävytetyille sävellyksille. Parin vuoden odotus palkittiin. Hyvä ysikympin jätkät! Vain hiukka vanhempia ovat kuin vuonna 1999 perustettu Voima-lehti. HUH!

Ota aikaa itsellesi

Kvartetti juhlisti levynsä julkaisua 14. maaliskuuta Turun Flame Jazz Talent Nightissa. Seuraava juhlistaminen on Helsingin Koko Jazz Clubilla 3. huhtikuuta. Minä painun sinne!

AR Quartet:
AR Quartet.
Helsinki Jazz
Underground,
2014. Viisi tähteä.

Pertti Laesmaa

Kommentoi Facebookissa

Liity rauhanarmeijaan
pertti laesmaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.