Lukuaika: 2 minuuttia

naikkarit muistelee

”Ei se ollu levy-yhtiön kikka, että kaks urpoo laulaa nenäänsä.”

Jonna: ”Me oltiin jo alussa päätetty, että lopetetaan sitten kun tää ei enää oo hauskaa.”

Uskomatonta, mutta totta – Nylon Beat on tullut tiensä päähän. Juorulehtiä pääruokavalionaan ahmivaa Suomen kansaa kiinnostanee, kuinka nyt käy Seiskan tai Katson?

Jonna: ”Ei me olla sellasia Janina Frostelleja tai Jari Sillanpäitä, mistä juorulehdet tykkäis.”

Erin: ”Mä en ainakaan sano mitään, mitä mä en halua sanoa.”

Nylon Beat on kuitenkin tuote. Tyttöjen mielestä olisi tyhmää lähteä bändinä bisnekseen sitä hyväksymättä. Omaa imagoa seuraa kuitenkin läjä ennakkoluuloja.

J: ”Ei mua oo hetkauttanut, että jengi pitää meitä tyhminä, urpoina ja hömelöinä. Mut se on ärsyttävää, jos toimittajan ainoo kysymys on meidän uusista hiuksista. Miten sellaseen voi vastata fiksusti?”

E: ”City-lehdessä me oltiin aikoinaan Suomen toisiksi tehdyin bändi. Eikä se jätkä ollu koskaan tavannut meitä! Ei me oltu tehty bändi, me oltiin vaan että BOOÄÄ!”

J: ”Ei se ollu levy-yhtiön kikka, että kaks urpoo laulaa nenäänsä.”

Alkuaikoina Jonnaa ja Eriniä luultiin usein myös lesboiksi.

E: ”Aluks me provosoitiin, kun meiltä kysyttiin sitä. Sanottiin, että mitä sitten?”

J: ”Se oli meidän tapa ottaa kantaa. Sanottiin, ettei me haluta sanoo. Et mitä sitten jos ollaanki? Mut mä luulen kyllä, että meillä on enemmän homofaneja kun lesbofaneja, jos rupee erottelee. Paitsi Erinillä, tol on ihan äärettömästi lesbofaneja. Mulla ei oo yhtään.”

Yksi asia, jonka puolesta molemmat naikkarit osoittaisivat auliisti mieltään, onkin seksuaalinen tasa-arvo.

J: ”Mä en osais antaa hienoja lausuntoja vaik tietäisin kaiken, mut ei tarvii tietää paljoa, että voi sanoa saako kaksi ihmistä mennä naimisiin. Mä en voi ymmärtää, miten semmoinen vois olla ei-sallittua.”

E: ”Jokaisella on oikeus omaan lähimmäiseen.”

Toisinaan myös fanien vanhemmat ovat häirinneet parivaljakon henkilökohtaista elämää.

E: ”Kun mä poltin, niin vanhemmat tuli sanomaan siitä, vaikkei me ikärajattomilla keikoilla poltettukaan. Onkin outoo, että Hesa Cupin kenttien reunalla saa vanhemmat vapaasti vetää röökiä.”

J: ”Isommat idolit tulee omasta perheestä. Kyl ne viinat, röökit, seksit ja huumeet oppii muualta kun meiltä. Ja vaikka mä ihailin pienenä Madonnaa, en mä viuhahdellu tai käyny mieshuorissa niinku siitä puhuttiin. Enkä koe olleeni mikään erityisen fiksu lapsi.”

Nylon Beatin tuplakokoelma julkaistaan tammikuussa 2004.

Janne Sundqvist

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
  • 9.9.2009