naamiohuveissa

Lukuaika: 2 minuuttia

naamiohuveissa

Anneli Jäätteenmäestä tulisi sopiva Pahatar. Tiedättehän, se ilkeä nainen Prinsessa Ruususessa. Olen jotenkin aina kokenut, että Anneli on hieman pelottava henkilö.

Pistäisinkö vappunaamiaisiin päälleni jotain naisellista vai uskaltaisinko tehdä itsestäni naurettavan? Näiden ajatusten kanssa jäin pohtimaan, millä tavalla uudet kansanedustajat ja ministerit toimisivat vastaavassa tilanteessa. Miltä näyttäisivät uuden eduskunnan vappunaamiaiset?

Anneli Jäätteenmäestä tulisi sopiva Pahatar. Tiedättehän, se ilkeä nainen Prinsessa Ruususessa. Olen jotenkin aina kokenut, että Anneli on hieman pelottava henkilö. Mielestäni kukaan ei voi päästä tuollaiseen asemaan yhtä ystävällisellä asenteella kuin hän antaa itsestään kuvaa. Olen koko ajan odottanut, milloin hän räjähtää ja näyttää ilkeän minänsä.

Paavo Lipponen olisi lähes täydellinen teurastaja. Kunnon veitsi kädessä ja essu täynnä verta. Ei puhu eikä pukahda, nirri pois vaan kanalta kuin kanalta. Saisi samalla ärjyä ja kiroilla hyvällä tekosyyllä, kun pääministerin palli meni ohi suun.

Jan-Erik Enestam sonnustautuisi varmasti kuninkaalliseen viittaan kruunuineen päivineen. Nythän on hyvä paistatella puolueen kahden ministerisalkun kera. Voi sitten maireasti hymyillä ja esittää polleeta poikaa. Jan-Erikin ulkonäkökin on sopivan jylhä tarkoitukseen.

Päivi Räsänen pukeutuisi varmaan enkeliksi. Hän kun nyt haluaa olla semmoinen hyväntahdon lähettiläs asiassa kuin asiassa. Voisi sitten samalla ojennella ihmisten moraalisia käsityksiä sädekehä päänsä päällä. Olisi loistavaa, jos hänet saisi vielä hehkumaan samaan tapaan kuin Enkelin kosketus -ohjelmassa on tapana enkeleillä loistaa.

Matti Ahde ja Kauko Juhantalo voisivat pukeutua pikkuvauvoiksi. Tutti suuhun ja pisamia poskille. Mitä, minäkö? En mie mittään, daa daa ja kiperien kysymysten esittäjille helistintä päähän ja byää!

Pehmoeläinasut sopisivat hyvin Mikko Alatalolle ja Kimmo Sasille, Mikko nalleksi ja Kimmo pupuksi. Toisella siniset linssit ja pyöreät posket, ja toisella kalju kiiltäen. Ai että he olisivat sitten söpöjä!

Anni Sinnemäki olisi varmasti ainoa, joka uskaltaisi laittaa nuoruuden pioneeripuvun päälleen. Saattaisi herättää pientä paheksuntaa, mutta naamiaiset ovat naamiaiset.

Tosiasia tietenkin on, että monikaan kansanedustajista ei innostuisi naamiaisissa laittamaan itseään täysillä likoon. Arkadianmäellä kun pitää näyttää koko ajan niin kovin arvokkaalta, ja sehän pilaa koko naamiaisten idean.

Vähän kissankorvaa ja muuta pientä, mutta niin tylsää. Olisi mukavaa nähdä edustajienkin vilauttavan inhimillistä puoltaan tekeytymättä koko ajan niin kovin täydellisiksi ja kunnollisiksi. Tekisivät ehkä vaikutuksen niihinkin, jotka pitävät poliitikkoja pelkkinä porvareina ja oman edun tavoittelijoina.

Milla Rinne

  • 9.9.2009