Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muuallakin osataan.

”Selvää on kuitenkin, että television puolella kulttuuri on huonommassa kurssissa kuin koskaan laitoksen historian aikana. Urheilua sen sijaan tulee joka suunnasta, eikä sillä puolella säästellä kuluja. Filmihullunkin on pakko kuulla tällainen velvoittava kutsu, ja seuraavien sivujen pläjäyksessä onkin nuppuvaiheessa meidänkin vähittäinen siirtymisemme urheilupainotteiseen julkaisuun.”

Peter von Bagh, Filmihullu 5/2013

_______________

”Aikojen muuttumisesta kertoo se, että automaattivalvonta on nyt tullut laajalti teille ja kaduille. Vielä selvemmin siitä kertoo ilmapiirin muuttuminen Liikenneturvan hallintoelimissä. Niissä voidaan pohtia rauhalliseen sävyyn asioita, jotka parikymmentä vuotta sitten olisi tulkittu aseellisen vallankumouksen valmisteluksi.”

Olli Orkoneva, Enemmistö –­ Majoritet 2/2013

_______________

”Meillä voi tällä hetkellä suorittaa lukion oppimäärän tietämättä, miksi joulua tai pääsiäistä vietetään.”

Arto Kallioniemi, Aviisi 13/2013

_______________

”Onko suomalainen mies katoava luonnonvara orkesteriemme riveissä, kun naiset ja ulkomaalaiset valtaavat paikat? Lasten kasvatuksessa on yhä liikaa sukupuolisia stereotypioita: pojille sallitaan enemmän vapauksia, ja tytöt opetetaan tunnollisuuteen.
Suurempia asenteellisia tasa­-arvo­ongelmia lienee kuitenkin rockin parissa. Siellä sankari on yhä hikeä ja testosteronia tihkuva meuhkaava mies, jolle lavantakainen huono käytöskin on osa myyttiä. Missä viipyvät sovinismipoliisien iskut tällä saralla?”

Harri Kuusisaari, Rondo 12/2013

_______________

”Venäläiset syyttävät merirosvouksesta ympäristöjärjestö Greenpeacea, joka teki syyskuussa mielenosoitusiskun venäläiselle öljynporauslautalle. Suomesta löytyi heti venäläisen oikeusjärjestelmän kannattajia. Jotkut perussuomalaiset liittyivät kuoroon syyttämällä iskun tekijöitä terroristeiksi. Kokoomuksen Eija­-Riitta Korhola vertasi Greenpeacea al-Qaidaan. Käynnissä ovat merirosvoleikin hullut päivät, joissa eletään villisti kuin Titanicin salongissa jäävuoreen törmäyksen jälkeen. Kuvitellaan, että elämä jatkuu ennallaan ja paha pysyy jossakin ulkopuolella, kunhan se manataan pois kovalla kielenkäytöllä.”

Heikki Laurinolli, Aikalainen 14/2013

_______________

”Tenttisali onkin nykyisellään ainoa paikka maailmankaikkeudessa, jossa trivian muistamisella on väliä: ulkomaailmassa kun osataan ja voidaan käyttää Googlea, Wikipediaa ja ­luoja paratkoon ­Internetiä.”

Piia Kuosmanen, Aino 3/2013

_______________

”Nuorten poikien idoleita eivät ole tieteentekijät eivätkä ammattitaitonsa äärimmilleen hioneet kädentaitajatkaan. Idoleita ovat pokeriammattilaiset ja pelintekijät, joiden menestys ei ole tullut koulutuksesta, vaan tietokoneen ääressä harjaantumisesta. Jos lehtiotsikot suitsuttavat 22­-vuotiasta pokerinpelaajaa, joka ansaitsee vuodessa 1,6 miljoonaa euroa, vain tylsimys yrittää sössöttää, että koulutus kannattaa.”

mainos

Johanna Korhonen, Lapsen maailma 12/2013

Koonnut Pertti Laesmaa

  • 27.1.2014