Lukuaika: < 1 minuutti

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Vuonna 1971 ihmiset luulivat, että tulin metsästä! Tampereella ei ollut monta ulkomaalaista, minua tuijotettiin joka paikassa. Sain kuulla syöväni suomalaisten leivät ja vieväni heidän työpaikkansa.

Fuad Hanafi-Eweiss, Aviisi 12/2011

_______________

Tasavallan presidentti Tarja Halonen tuli vastaan siirtolapuutarhan hiekkatiellä. Mukanani olivat lapsenlapset; pysähdyttiin tien reunaan ja niiattiin. Kun sitten selitin, kuka vastaantulija oli, en sanonut presidentin nimeksi Taikku, Tarde, Tarja-Seta, Tarsa, Tartsa, Tartsi, Tarzan enkä Tavja. En myöskään Punatakki. Opin nämä pilkkanimet vasta Matti Wibergin Politiikan sanakirjasta. Tarpeellinen teos siis?

Raija Lehtinen, Kielikello 3/2011

_______________

Luulin sitä lastenkirjaksi, kun se oli kirjoitettu niin pienillä kirjaimilla. Sittemmin olen huomannut, että se taitaa olla aikuistenkin kirjaksi aikamoinen.

Hannu Salama Raamatusta, Kirjasto 4/2011

_______________

Ja turha jankata, että mikäs siellä vankilassa maatessa, kun olot ovat kuin hotellissa. Entä sitten vaikka olisikin? Harva meistä kestäisi monta kuukautta lukittuna Cumuluksen standardihuoneeseen, vaikka sinne saisi kanavapaketit ja hierovan suihkun.

Ilkka Karisto, Image 9/2011

_______________

”Mikään ei voita makkaran grillausta kesällä, kunhan ei ajattele, mitä syö”, perusteli eräs entinen kasvissyöjä lihansyöntiin siirtymistään. Sen rehellisempää vastausta saa hakea.

Johanna Kaipiainen, Vegaia 3/2011

_______________

Epätoivoinen aika synnyttää ympärilleen epätoivoisia termejä. ”Kestävä kehitys” ja ”vihreä kasvu” ovat saaneet rinnalleen uuden termin: ”win-win -tilanne”. Siinä kenenkään – pahimmankaan kerskakuluttajan – ei tarvitse luopua mistään. Suljemme vain silmämme ja olemme siirtyneet uuteen luonnonmukaiseen asiantuntijamaailmaan, jossa velat ovat muuttuneet saataviksi.

Jouko Kämäräinen, Elonkehä 9/2011

_______________

Nykymaailma vaatii vanhemmilta täydellisyyttä. Näin ei ollut 1970-luvulla, kun minä olin äiti. Minä olin paljon kiireisempi muuttamaan maailmaa kuin olemaan täydellinen vanhempi.

mainos

Suzanne Osten, Teatteri 6/2011

_______________

Jos tavalliset ihmiset saisivat piirrellä mihin sattuu, paikat olisivat täynnä kirkkoveneitä.

Sanna Puutonen, Aino 5/2011

_______________

Huora myy asiakkaalleen jotain oikeaa. Toisin kuin esim. konsultti, joka myy sellaista, mitä ei ole välttämättä oikeasti edes olemassa.

Laura Gustafsson, Tiedonantaja 37/2011

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 8.11.2011