Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muut lehdet

”Kun on vakaumuksellinen pasifisti ja pitää siitä kiinni, niin toisenlaisten asenteiden kohtaaminen on joskus rankkaa kun tuntuu, että pasifistisin teko olisi turpaanveto.”

Ulla Tarvainen, Rauhan Puolesta 2/05

_______________

”Rikkailla ei ole hätää helvetissäkään, köyhä vielä sielläkin puut alle kantaa.

Yhteiskunnassa ja sen työyhteisöissä loukkaukset ja nöyryytykset sekä överit vedätykset ovat tyylittömästi rikottujen lupausten kanssa tätä päivää. Pätkätöitä, köyhyyttä ja syrjäytymistä jaellaan kuin miehittäjä-liittoutuma purukumia ja demokratiaa.”

Jussi Rusko, Kirjo 2/05

_______________

”Eräs oppinut ystäväni myös väittää, että Raamatussakin sanotaan naisen arvon olevan kaksi kolmannesta miehen arvosta. Silloin tosin puhutaan orjan hinnasta.

Kun vuoden 2004 lopussa naisten ansiot olivat keskimäärin 80 prosenttia miesten ansioista, olemme toki edenneet tuosta raamatullisesta 66,7 prosentista, vai mitä?”

Marja-Liisa Anttalainen, Tasa-arvo 2/05

_______________

”Kun yksi ihminen varastaa auton, hän on rikollinen. Kun monta ihmistä tekee sen yhteistuumin, puhutaan järjestäytyneestä rikollisuudesta. Kun joukko päättää enemmistöpäätöksellä ottaa yhdeltä auton pois, kysymyksessä on demokratia.”

Oskari Juurikkala, Image 5–6/05

_______________

”Vesiklosetti mullisti maaseudun elintavat. Vanha kansa ihmetteli, miksi nyt piti mennä ulos syömään ja sisään paskalle. Ennen tehtiin päinvastoin.”

Heikki Laurinolli, Aikalainen 11/05

_______________

”Kaikki kesäni eivät ole menneet suotuisissa merkeissä. Pääsyy on parikin kertaa ollut naimaton, mutta naimaikäinen lankomies. Säälitapaus siis. Jos kaikki se yritys, mikä hänen naittamisekseen on vuosien varrella eri ihmisten toimesta tehty valjastettaisiin liiketoiminnaksi, voisi jo listautua pörssiin.”

Nimimerkki kuuhullu@moonshinehollow.com, Mielenterveys 3/05

mainos

_______________

”Nainen, joka puhuu pussystään ei välttämättä ole kovin vakavasti otettava. Katsokaa nyt minuakin! En saa kirjoitettua tähän sanan suomenkielistä versiota. Se kuulostaa niin kovin hassulta.

Miesten puhe omasta elimestään voi tehdä heistä nuorison ja median rakastamia miljonäärejä.”

Kati Ala-Ilomäki, Uusi Nainen 3/05

_______________

”Kun ollaan tilanteessa, jossa tutkija ei erota Kankkulan kaivolla -elokuvaa Resnais’n Hiroshimasta (eikä välitäkään erottaa), on syytä vakavasti harkita erityislain säätämistä sille, että sanaa ’elokuva’ ei enää saisi käyttää turkulaisten sisäsiittoisten mediapyrintöjen yhteydessä (eipä se siellä tosin kovin usein enää taida esiintyäkään).”

Lauri Timonen, Filmihullu 3/05

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009