Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muut lehdet

”Koska olen pasifistinen luonteeltani, pyrin välttämään sotaa kaikin tavoin. Huomasin, että pelin laatijatkin ovat pasifisteja, koska se, joka pelaa mahdollisimman rauhanomaisesti, voittaa aina. Toisaalta ei se oikeastaan harmittanut, että naapurin sivilisaatio sai siipeensä. Jossain vaiheessa kilpailin kuinka nopeasti pystyn valtaamaan maailman. Kärsin aina siitä, kun sivilisaationi tuhotaan ydinsodassa.”

Osmo Soininvaara, Aviisi 11/05

_______________

”Joka tapauksessa tehokkuus japanilaisessa kapitalismissa on ilmiselvästi jotain muuta kuin läntiset, hyödyn maksimoinnille perustuvat käsitykset tehokkuudesta. Tämä näkyy esimerkiksi suhtautumisessa robotteihin: amerikkalaiset visioivat niille sovellutuksia sotakavereina, japanilaiset lemmikkeinä.”

Markku Soikkeli, Kulttuurivihkot 4–5/05

_______________

”Eräältä eduskuntatalolta kaupungille päin astelevalta pukumieheltä tiedustelin, että mitenköhän herran ympäristönsuojeluasiat ovat kunnossa. Hän sanoi olevansa kepulainen, ja että sitä kautta ovat kuulemma niin ympäristönsuojelu- kuin kaikki muutkin asiat kunnossa. Se oli hieno hetki. Harkitsin hetken jo itsekin keskustapuolueen jäsenyyttä, mutta vain hetken.”

Jukka Vuorio, Vegaia 3/05

_______________

”Ennen vanhaan sanomalehdet julkaisivat kevään ylioppilaskokeiden kaikki tehtävät. Sittemmin tehtäviä alettiin julkaista vain osittain tai ne jätettiin kokonaan pois. Tilalle tuli tämän aiheen ’ihmisläheinen’ käsittely esimerkiksi seuraavasti. Aluksi Ninnu kertoo ’tunteistaan’ eli jännittääkö hän kokeessa vai ei. Seuraavaksi Nannu selostaa yksityiskohtaisesti, kuinka monta pullaa ja suklaapötköä ja mitä muuta evästä hänellä oli kokeessa. Lopuksi Minnu kertoo tulevaisuudensuunnitelmistaan. Juttua täydentää Ninnun, Nannun ja Minnun kuva; kaikki nättejä tyttöjä. Voisi luulla, että monia lukijoita kiinnostaisivat tehtävät enemmän kuin Ninnu ja kumppanit, jotka puolestaan kiinnostaisivat vain tyttöjä itseään ja heidän vanhempiaan sekä kavereitaan.”

Jorma Merikoski, Aikalainen 16/05

_______________

”Yksi mieslaji, jolta ei koskaan pala pinna, ovat VR:n konduktöörit. He saapastelevat junan käytäviä pitkin kuin laiskat kissaeläimet ja puhuvat matalalla, rauhoittavalla äänellä vaikka taivas tippuisi niskaan. Sinä päivänä, kun joku Valtion rautateiden konnari ratkeaa totaalisesti, alkaa maailmanloppu.”

Anna-Leena Härkönen, Image 8/05

_______________

”Tavallisia kansalaisia ja kuntapäättäjiä yritetään saada laittamaan aivot narikkaan ja uskomaan silmät ummessa, että edessä on vain yksi tie, nykyisen kunta- ja palvelurakenteen hävittäminen ja kaiken keskittäminen suurempiin yksikköihin.

Uskottelun perustana on se, että nykyisellä rakenteella rahat eivät riitä. Se peruskysymys, miksi rahat eivät riitä ja miten ne saataisiin riittämään, sivuutetaan. Rahat eivät riitä, koska rahat eivät riitä. Mikä oli todistettava. Yhdessä maailman rikkaimmista maista.”

Erkki Susi, Tiedonantaja 37/05

_______________

mainos

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009