Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaita paloja.

”Elämme väärinkirjoitettujen mainosten, kuvakirjoituksen ja riivittyjen yhdyssanojen ympäröimänä. Pankki kortti, tiili talo. Täytyy olla suoranainen sissi vastustaakseen tätä tulvaa.”

Mikko Lankinen, Image 9/05

_______________

”Tutkimusten esipuheista löytyy yleensä ainoat todisteet siitä, että kirjoittaja on ihminen. Usein niissä mainitaan jotain kirjoittajan ulkotutkimuksellisista suhteista, kuten perhe, jonka tuki on ollut tutkimustyössä tärkeä, mutta jolta pyydetään myös anteeksi, kun äiti tai isä on ollut viime vuodet niin hajamielinen.

Puolison, omien vanhempien ja lasten kiittäminen väitöskirjan esipuheessa alkaa olla jo niin tavallista, että sen puuttuminen tuntuu oudolta valinnalta, jolle kerkeä mieli alkaa kuumeisesti miettiä selitystä.”

Olli Löytty, Kulttuuritutkimus 3/05

_______________

”Kuulin eräässä seminaarissa, että 13-vuotiaat tytöt saattavat tulla lääkäriin valittamaan seksuaalista haluttomuuttaan. Tässä mielessä osalla nuorilla on tosiaan epäselviä käsityksiä seksiasioista.”

Marjo Laukkanen, Lapsen maailma 11/05

_______________

”Multisilta on eteläisintä Tamperetta, ja kulttuuriltaan lähes välimerellinen. Etenkin lähibaarissa tunnelma on mediterraanisen riehakas; eräänäkin hetkenä kaksi ihmistä puhuu päällekkäin. Hilpeää meininkiä lisää ovensuussa iloisesti välkkyvä rahapeli.”

Juho-Heikki Matilainen, Ilkka Pernu, Tuomo Tamminen, Juha Honkonen, Aviisi 14/05

_______________

”Tässä yhteiskunnassahan on melkoiset sisäänrakennetut varokeinot. Joo, valtion säännöillä tosiaan on hyväksyttyä yrittää vaikuttaa. Mutta jos esimerkiksi äänestämällä olis mahdollista vaikuttaa asioihin, niin siitä ois tehty jo laitonta.”

Räppäri ISO-H, Sivari & Totaali 3/05

_______________

”Ohitse sen syytöksen, että olen kuulemma lasteni suhteen kunnianhimoinen kontrollifriikki, tulee nykyään yhä useammin eteen vielä tämä: miksi teidän pitää niin kamalasti harrastaa? Miksi lapset eivät saa olla ja elää vapaasti? Nykyään on keksitty tälle tyhjäpäiselle löhöilylle nimikin: sohvalla makaaminen television kaukosäädin kädessä onkin ’perheen yhteistä laatuaikaa’, mikäli sohvaperunoita on enemmän kuin yksi ja he ovat sukua toisilleen.”

Riitta Pietilä, Rondo 11/05

_______________

mainos

”Väite 1. Kaikki, mikä on lisää hauikseen, on poissa aivoista.

Totuus: Yksikään huippukehonrakentaja ei taatusti ole tyhmä. Jo treenaaminen ja oikean ruokavalion noudattaminen vaatii älyä.”

Stereotypiat ja niiden oikaisut -palsta, Metropoli, marraskuu 2005

_______________

”Taloyhtiön saunavuorolla selvisi, ettei enää missään ole turvassa. Ilmeisesti reserviläistoimintaa harrastavat nuoret naiset harmittelivat lauteilla, ettei ole tullut pidettyä ’kunnon sulkeisia’. ’Sellaisia kun silloin intissä.’

Arvonsa tunteva siviilipalvelusmies olisi vastaavassa tilanteessa muistellut ääni väristen, kuinka Lapinjärvellä pihaa haravoitaessa erotettiin miehet maitonaamoista.”

Ninni Lehtiniemi, Vihreä Lanka 46/05

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009