Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat!

”Apteekkarit tietävät saavansa etua, jos nikotiinia korvaavia ’lääkkeitä’ ei saa muualta kuin apteekista. Ja kun asiakas saapuu apteekkiin nikotiinia ostamaan, hän saattaa ostaa myös salmiakkia, pastilleja, hammastahnaa ja muita ’lääkkeitä’.

Pysäyttäkää nämä rahanahneet paskat! Muuten ne vaativat Benecolin, xylitol-tuoteet, vaipat, kuukautissuojat, ruisleivän ja kaiken lasiesineisiin pakatun kartellimyyntiinsä.”

Niklas Herlin, Markkinointi&Mainonta 9/06

_______________

”Tunnettujen hyönteislajien lukumäärä ylittää kaikkien muiden eläinlajien yhteenlasketun määrän. Arviossa päästään vielä vaikuttavampiin lukuihin – kaikista eliölajeista lähes kaksi kolmannesta lienee hyönteisiä!

Hyönteistenkin joukossa on yksi ryhmä ylitse muiden. Kun eräältä biologilta kysyttiin, mitä luojasta voi päätellä luomakuntaa tarkastelemalla, biologi vastasi: ’Hänen on täytynyt rakastaa kovakuoriaisia.’ Voiko muuta selitystä keksiä sille, että lähes joka neljäs laji on kovakuoriainen?”

Essi Kaartinen, Nuorten Luonto 2/06

_______________

”Samaan aikaan, kun puutarhatontut valtasivat takapihat, otti Suomi ensimmäisiä askeliaan EU:n jäsenenä. Puutarhatontuthan ovat nimenomaan eurooppalainen, tarkemmin sanottuna keskieurooppalainen ilmiö, ja mitä muuta suomalaiset olisivat halunneet olla kymmenen vuotta sitten kuin eurooppalaisia?

Puutarhatontuista kehkeytyi konkreettinen Kyllä, niiaus kohti yhteistä Eurooppaa.”

Tiina Aalto, Kritiikin Uutiset 1/06

_______________

”Monien onneksi luova työ on nostettu jalustalle ja strategiapuheisiin. Opiskelu antaa luvan maata sohvalla olutpullo kädessä; neron ajatteluprosessia ei sovi häiritä joutavilla. Mutta jos hikoilet koiranhommakesätyössäsi makkaralinjalla, nauti! Se voi olla viimeinen tilaisuutesi tehdä oikeasti töitä (ja nähdä suomalainen einestehdas toiminnassa).”

Nora Kärkkäinen, Turun ylioppilaslehti 5/06

_______________

”Jussi-gaalaa seuratessa jännitin aivan pirusti ohjaaja Aku Louhimiehen puolesta. Mutta onneksi paikalla oli evästämässä ja tukemassa häntä tuottaja Markus Selin, jonka voittajan elkeet pelastivat koko tilanteen.

Jussien jaosta ei tullut sittenkään Pupujussien jakoa, vaan aito suomalaisen elokuvan murhenäytelmä. Lahjakkuuden ylistys. ’Parodia on mahdotonta koska he tekevät sen itse.’ (Haavikko). Kun Selin alkoi heilua estradilla, siihen ei riittänyt edes 32-tuumainen laajakuvatelevisio! Aku Louhimies oli siinä kuin pieni sympaattinen jyrsijä, jolle kummisetä-Selin oli luvannut kilon porkkanoita.”

Hannu Waarala, Filmihullu 1/06

_______________

mainos

”Kohta pastorit myyvät ’hautaustuotteita’. Pelkona on, etteivät ihmiset kuole riittävän laajassa määrin. Seurakunta ei maksa tyhjästä, joten pastorin palkka pienenee. Täytyy siis saada kuolleita lisää, joten pastori aloittaa toimet seurakuntalaisten terveyden heikentämiseksi. Saman teki Korkein hallinto-oikeus, joka ei antanut työnantajien maksamille kulttuuriseteleille verovapautta. – – KHO:n päätös pisti haukkomaan henkeä. Perusteena päätökselle oli, että liikuntasetelit pitävät yllä terveyttä, kulttuurisetelit eivät. Surullista on, että käsitys ihmisen mielentilan vaikutuksista vointiin ja jaksamiseen on näin rajoittunut. Ei taideta paljon siellä KHO:ssa lukea kirjoja tai käydä leffassa. Mutta puntti nousee salilla, ja oikeus istuu terveenä sykemittari raksuttaen!”

Ritva Hokka-Ahti, Kirjasto 2/06

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009