Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Pertti Laesmaa

”Koen kulttuurin viihteellistymisen ja markkinataloudellisen hegemonian lisääntymisen kuin myrkyllisenä marjana. Haluan taistella sitä vastaan kaikin tavoin enkä häpeä sitä lainkaan. Toiset voivat toki tehdä toisin, koska elämme demokratiassa. On täysin legitiimiä – vaikkakaan ei ehkä kovin fi ksua – äänestää Niinistöä presidentiksi tai pitää Karpelaa merkittävänä kulttuuriministerinä.”

Otso Kantokorpi, Taide 1/06

”Homoperheeseen ei lapsia synny vahingossa, sillä jo sopivan parin löytämiseen voi kulua vuosia.”

Veera Visapää, Aviisi 6/06

”Vaikuttaa vääjäämättä siltä, että sinun kannattaisi hankkia poikaystäväsi rinnalle homokaveri, 2000-luvun naisen paras ystävä. Se on miehuudestaan huolimatta ymmärtäväinen, vaaraton, helppohoitoinen ja kavereiden kadehtima.

Ja kyllä homo tietää! Kuten televisio on opettanut, homot tietävät kaiken tarpeellisen paitsi naisten tunne-elämästä, myös sisustuksesta, pukeutumisesta, ruoasta, käyttäytymisestä ja koko länsimaisesta kulttuurista.”

Nimimerkki Alumni, Turun ylioppilaslehti 7/06

”Poistamalla tuet kirjallisuudelta varmistetaan, että Suomessa ei kerrassaan kannata julkaista yhtäkään teosta, jolla ei ole kysyntää tuhansien kappaleiden verran. Tietokirja-alalla kannattaa siis vastedes julkaista viiniluetteloita, ennätyskirjoja, skandaalinkäryisiä muistelmia…

On jotain hyvääkin kerrottavaa: Helsinki hakee maailman kirjapääkaupungiksi vuonna 2009. Toivottavasti tärppää nyt, sillä tällä kulttuuritahdolla Suomi ei voi esitellä kirjasaavutuksiaan seuraavassa haussa.”

Pirjo Hiidenmaa, Hiidenkivi 2/06

”Alkuasukkailla on hassut vaatteet tai ei niitä lainkaan. Britti ei luovu khakihousuistaan, t-paidastaan ja aurinkolaseistaan. Se uhkaisi hänen identiteettiään.

Joskus britti näyttää, että hänellä on matkaeväänä peltitölkkijuomaa. Siitä tyhmempikin ymmärtää, ettei viidakkoon voi mennä ilman omia eväitä. Kannattaako ylipäänsä matkustaa minnekään, jos perillä ei saa Heinekeniä tai Pepsiä?

Yhdessä jaksossa britti kysyi englanniksi borneolaiselta mieheltä, miten tämän kielellä sanotaan sorry. Mies ei ymmärtänyt kysymystä, minkä perusteella britti kertoi katselijoille, ettei paikallisessa kielessä ole lainkaan anteeksipyyntöön käytettävää sanaa. Toivottavasti alkuasukas painoi sanan mieleensä, että selviytyy seuraavassa dokumentissa paremmin.”

Erkki Löfberg, Vihreä Lanka 15/06

”Psykiatrian hoitojonoja on vaikea selvittää. Onko ihminen silloin riittävässä hoidossa, kun hän jonottaa psykoterapiaan pääsyä?”

Liisa Hyssälä, Mielenterveys 2/06

“Voima-lehti ylisteli taannoin George Clooneyn saavutuksia Syriana-elokuvassa. Tämän varsin kyseenalaisen suosionosoituksen jälkeen oli itse pakko käydä katsomassa onko elokuvakansa saanut uuden annoksen Michael Moorea vai olisiko jopa luvassa jotain valkoista läskiä paksumpaa.”

Asmo Maanselkä, Arvosana 1/06

“Vegaani on possun veli, mutta jokainen itseään kunnioittava naisasian ajaja torjuu kaikki viittaukset karjuihin, kun sukupuolten välejä selvitellään. Tasa-arvo, jonka puolesta nykyisin taistellaan, on loitolla sieltä, missä pyritään luonnonmukaisuuteen.”

Pentti Niskanen, Aikalainen 7/06

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009