Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat!

”Etenkin pienten lasten äidit ovat suuren yleisön mielestä kiinnostavia: imetysajoista jaksetaan jauhaa loputtomiin samoin kuin siitä, kuinka pitkään äidin pitäisi olla vauvan kanssa kotona. Kouluikäisten lasten vanhemmat sen sijaan eivät kiinnosta enää ketään, he katoavat kuin salamaniskusta lehtijutuista, verkon keskustelupalstoilta ja akateemisista tutkimuksista.”

Elina Kujala, Uusi Nainen 3/06

_______________

”Mikä on kevään kuumin urheilulaji, jota etenkin poliitikot seuraavat ja harrastavat innokkaasti? Ei, ei se ole jääkiekko, jalkapallo eikä sauvakävelykään. Se on vastuupallo.

Vastuupallossa tämän kevään pelivälineenä ovat vanhukset, etenkin vanhustenhoito. Pisteitä jaetaan sen mukaan, miten ponnekkaasti joko yksittäinen pelaaja tai joukkue onnistuu vyöryttämään vastuuta muiden pelaajien niskoille.”

Marjut Lindberg, Helsingin Sanomat 6.5.2006

_______________

”Pienillekin tytöille oli sitten tarjolla meikkaamista ja diskoilua. Luin silmät ymmyrkäisinä, miten risteilyohjelma suositteli meikkikoulua 11 vuotta täyttäneille tytöille. Järjestäjänä eli ’palvelun tuottajana’ oli kotimainen kosmetiikkayhtiö. Ja mitähän tarkoitusta varten näiden tyttöjen oli tarkoitus oppia meikkaamaan?

Jos olisi ollut tilaisuus, olisin mielelläni kysynyt tarkennusta tältä lapsimeikkauksen asiantuntijalta. Suositteleeko hän tytöille vedenkestävää maskaraa, kun pihaleikeissä tahtoo kura lentää?”

Anna Kortelainen, Helsingin Uutiset 54/06

_______________

”Esimerkiksi opetusministeri Antti Kalliomäki hämmensi televisiokatsojia ilmoittamalla, että taideaineita eli ’luovuutta’ voidaan yhtä hyvin opettaa vaikkapa matematiikan tunnilla. Ikävä kyllä haastattelija ei huomannut kysyä Kalliomäeltä, voisiko myös liikunnan tai vaikkapa seiväshypyn yhdistää ’luovasti’ matematiikkaan. Jolloin ajansäästö olisi jopa kolminkertainen.”

Riitta Pietilä, Rondo 5/06

_______________

”Kuinka monet kunnat taktikoivat Suomessa tai Euroopassa liikkeellä olevia kehittämisrahoja perustamalla vailla mitään pointtia taas uuden elokuva- tai videokoulun. (Ja kaikki tämä samalla kun yksi todella tärkeä oppilaitos, Yleisradion ammattiopisto, on kaikessa hiljaisuudessa listitty. Olisi luullut että sellainenkin asia ylittää esim. hs:n uutiskynnyksen.) Kyllä kai paikallistelevisioitten nakkimainokset saataisiin tehdyksi ilman tällaista työvoiman ylitarjontaakin?”

Peter von Bagh, Filmihullu 2/06

_______________

”Konnamaiset rahankerääjät on suurin uutinen, jonka iltapäivälehdet ovat viime vuosina järjestösektorilta löytäneet. Sinänsä tärkeän teeman yltiöpäinen vatkaaminen on johtanut siihen, että noin puolet suomalaisista ilmoittaa rahankäytön läpinäkyvyyden mielenkiintoisimmaksi aiheeksi, jonka he voivat kehitysyhteistyöstä keksiä. Seuraavana listalle päässeet teemat, kuten järjestöjen toiminta yleensä, ihmisten arki kehitysmaissa tai suomalaisten omat toimintamahdollisuudet köyhyyden poistamiseksi kiinnostavat vain murto-osaa vastaajista.”

Mika Railo, Kumppani 5/06

mainos

_______________

”Mutta koskakohan hautakiviin aletaan kaivertaa vainajan cv-merkintöjä? Oikeastaanhan pappi voisi julistaa arkun äärellä, kuinka vainaja työskenteli vuodet 1996-1998 Helsingin Sanomien kotimaan toimittajana, vuodet 1998-2002 Annan toimituspäällikkönä ja sen lisäksi omasi sujuvan ruotsinkielen taidon sekä espanjan alkeet. Sen jälkeen arkku voitaisiin laskea hautaan rauhallisin mielin. Vainajan täytyi olla onnellinen, hänhän hallitsi kaikki Windows-pohjaiset ohjelmat.”

Anni Lintula, Kylteri 2/06

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009