Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

”Karnevaaleissa kaikki on mahdollista: narreista tulee kuninkaita ja päinvastoin. Kun perusarvoja painottava pääministeri näyttää kameroille paholaista tarkoittavaa sormimerkkiä (ja hymyilee aurinkoisesti), tuntee jo vähän myötähäpeääkin. Sama tunne iski Mr. Bean -elokuvassa, kun nimihenkilö näytti iloisesti virnistellen avoautosta keskisormea viereisille autoilijoille – miekkonen kun piti tätä ’tervehdystä’ mukavien ihmisten reipashenkisenä tapana tervehtiä toisia kaltaisiaan.”

Anna Kortelainen, Helsingin Uutiset 64/06

_______________

”7 päivää -lehden boikotointia vaativa adressi keräsi valtavasti allekirjoituksia, kun lehti julkaisi Lordi-yhtyeen jäsenten maskittomia kuvia vastoin näiden toivomusta. Kerrankin media herätti yleisössä tunteita. Lordi oli esittänyt myös toisen toivomuksen; että viime perjantain kansanjuhlassa Kauppatorilla ei kännättäisi ylettömästi eikä roskattaisi. Ei toteutunut kovin hyvin tämäkään toive. Ketä nyt pitäisi boikotoida? Lordi-faneja? Teinejä? Suomen kansaa?”

Tuomas Lehto, Vihreä Lanka 22/06

_______________

”Politiikka on monelle ammatti siinä missä jonkun ammatti on tarjoilija. Sen lisäksi molemmat ovat omalla tavallaan pätkätyöläisiä. Poliiitikot syyttelevät aina silloin tällöin toisiaan silkasta politikoinnista. Onko kukaan kuullut toisen tarjoilijan möykkäävän toiselle kesken työvuoron, että hei, toi on nyt silkkaa tarjoilua!”

Taina West, Metro 110/06

_______________

”Sedät ja tädit ovat jo vuosituhansien ajan tienneet, että seuraava sukupolvi tärvelee edellisen sukupolven työn tulokset. On kauheaa, kun nuoriso mellakoi. Se ei ole kauheaa, että keski-ikäiset aloittavat sodat.”

Pekka Seppänen, Talouselämä 22/06

_______________

”Ellei sata vuotta sitten olisi huomattu perustaa eduskuntaa, meillä olisi edelleen säätyvaltiopäivät, ja niitä varten tarvittaisiin tietysti myös säätyjä. Itsestään selvää on, etteivät ne olisi säilyneet entisellään. Aatelistoa ja ritaristoa on nykyisin niin vähän, ettei heillä olisi enää edustusta. Korkeintaan voisi olla joku perintölordi istumassa herrainpäivillä, mutta muuten aatelisto olisi korvattu julkkissäädyllä, johon kuuluvat mm. tangokuninkaalliset, missit, idolsit, salarakkaat ja julkijuopot. Heillä olisi säätyvaltiopäiviltä varattu oma 190 edustajan kiintiö. Ritariston korvaisivat yksitoista jääkiekkoilijaa ja formulakuskia.”

Jukka Ukkola, Suomen Kuvalehti 22/06

_______________

”…nykyään ei tarvitse kuin tokaista ’Väinö Linna’ tai ’Tuntematon sotilas’ ja heti on uusisänmallinen hartaustilaisuus pystyssä. Linnaa käytetään hävyttömästi hänen omia tavoitteitaan vastaan, kansallisen kilpailukyvyn, johtamisoppaiden ja markkinatalouden militaristisen kruusailun välineenä. Tuntemattoman sotilaan henkilöiden sympaattisuus on siirretty sodan ja sodan kaltaisen markkinatalouden sympaattisuudeksi, ikään kuin kirja ei olisikaan ollut pasifistinen.”

Tere Vadén, Aikalainen 11/06

_______________

”Kun seuraa huippu-urheilijoiden haastatteluja tv:ssä ja kuuntelee kuinka juoksijan ’takareisi kramppasi’ tai että ’viimevuotinen nivusvamma vihoittelee vieläkin’, tietää kuinka pienestä on nappisuoritus kiinni. Jos Urheiluruutu tulisi haastattelemaan minua illan suorituksen jälkeen, voisin kuvailla hengästyneenä päätäni pudistellen, että limakalvot ovat vähän turpeat ja joustamattomat. Äänihuulten pinnalle pakkautui limaa, joten pianissimoalukkeet eivät syttyneet niin helposti ja sisäänhengityksen aikana ilmavirta aiheuttaa kutitusta henkitorvessa. No, ei näkynyt haastattelijaa tai tv-kameroita, sen sijaan huomisen lehdessä saattaisi tällaisessa tilanteessa lukea, että altto oli vähän vaisu tai ei saanut täyttä efektiä irti Lux Aeternassaan.”

mainos

Lilli Paasikivi, Rondo 6/06

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009