Muut lehdet

Lukuaika: < 1 minuutti

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Testasin joku vuosi sitten, tunsivatko oppilaani suomalaisia kansanlauluja. Soitin heille tunnetuimpia, kuten ”Yksi ruusu on kasvanut”, ”Karjalan kunnaat”, ”Taivas on sininen ja valkoinen” – kaikki outoja!

Hämmästyneenä esitin laajan valikoiman lauluja, jotka jokainen muutama vuosikymmen sitten tunsi. Joku oli muistavinaan ”Aamulla varhain” -melodian, mutta ei pystynyt yhdistämään sitä sanoihin. Kysyin, mitä he olivat koulussa laulaneet. Kävi ilmi, että maailma oli koluttu tarkkaan Grönlantia, Afrikkaa ja Kiinaa myöten, mutta kotimaan kohdalla kartalla oli valkea läiskä.

Ilpo Mansnerus, Sibis 2/2007

_______________

Siitä, jota joskus haukuttiin urpoiluksi tai junttiudeksi, on tullut hyväksyttävää, elähdyttävää alkuvoimaa. Äijät ovat korkeassa kurssissa, sillä karvaturpa kertoo totuuden. Jo riittää maistereiden ja tohtoreiden ylivalta, kysytään mieluummin Miedolta ja Hynyseltä. Substanssista viis, ainakin napakoita lauseita otsikoihin tippuu tilauksesta.

Axa Sorjanen, Markkinointi&Mainonta 22/2007

_______________

Euroopan unionia on usein kuvattu vertaamalla sitä polkupyörään, jonka on oltava jatkuvassa liikkeessä, ettei se kaatuisi. Kaikki me polkupyörää joskus ajaneet kuitenkin tiedämme, ettei se pyörä kaadu, jos vain muistaa laittaa jalan maahan pysähdyksen ajaksi.”

Antti Peltomäki, Europa 5/2007

_______________

On se kuulkaa typerää, että pääministeri mainostaa ylikansallista brändiä.

Vanhanen on peitetarinoiden isä. Hän aiheutti aivan turhan ryntäyksen Ikeaankin.”

Leeni Hoimela, Iltalehti 189/2007

_______________

Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa tai Armilan terveysasemalla Lappeenrannassa ei ole ollut yhtään selvittämätöntä lapsen kuolintapausta myrkytyksistä epäilly hoitajan harjoittelujaksolla. Jakson aikana hoitaja ei käynyt kertaakaan kummassakaan paikassa.

Ilta-Sanomien ja Iltalehden saamien tietojen mukaan hoitaja oli kuitenkin käynyt aikanaan Kotkassa, josta on vain tunnin ajomatka Lappeenrantaan. Lehtien haastattelemien viranomaislähteiden mukaan on melko varmaa, että hoitaja on käynyt muissakin kaupungeissa.

Iltapäivälehtien liitto on antanut asian tiimoilta tiedotteen, jossa kaikille tiedotusvälineille suositellaan asiasta puhuttaessa ainakin kolmen huutomerkin käyttöä juttua kohden. ”

Lehti- totuus seuraa perässä 23.8.2007

http://lehti.samizdat.info/2007/8/23/

mainos

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009