Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Lehtileikkeitä muista julkaisuista.

Jähmeät puoluekoneistot epäonnistuvat, koska ne kuvittelevat pystyvänsä vastaamaan tämän päivän ongelmiin eilisen kielellä. Vanhat politiikan käsitteet, kuten työ, tuotanto, työläinen ja vasemmisto, ovat menettäneet merkityksensä nykyväelle. Siksi pitää siirtyä käyttämään uusia käsitteitä, kuten ”uusi työ”, ”uusi tuotanto”, ”uusi työläinen” ja ”uusi vasemmisto”.

Antti Kivimäki, Aviisi 8/2008

_______________

Toisin kuin me ihmiset, lapset mukaan lukien, koira on hyvä sellaisena kuin se on. Sen ei tarvitse suoriutua eikä luoda omaa tietään. Sitä ei evaluoida eikä sen kanssa käydä kehityskeskusteluja. Siihen ei kohdistu jatkuvia tehostamisvaatimuksia. Se riittää omana itsenään.

Eeva Luhtakallio, niin & näin 1/2008

_______________

Munasolu opastaa siittiöitä luokseen erittämällä feromoneja. Silti tarvitaan miljoonia siittiöitä, että edes yksi löytäisi perille. Se johtuu varmaankin siitä, että miehet eivät vaivaudu kysymään suuntaa.

Ramin Lindqvist, Turun Ylioppilaslehti 9/2008

_______________

Niinpä onkin syytä kysyä, onko maailmanluokan innovaatiota solkenaan tuottava uusi yliopistokompleksi paremman väen WinCapita (FinCapita!) – vai oliko WinCapita rahvaan innovaatiotehdas.

Heikki Mäki-Kulmala, Aikalainen 9/2008

_______________

Juontaja Maria Veitola aloittaa Nelosella elokuussa uuden, suoran keskusteluohjelman nimeltä Maria!

Nelonen on osoittanut ohjelman nimeämisessä huomattavaa innovatiivisuutta, sillä nimi eroaa merkittävästi Veitolan Yle TV2:lla aikoinaan pyörittämän Maria, Maria -keskusteluohjelman nimestä.

Onneksi kaikkia Maria-paukkuja ei ole vielä käytetty, vaan muillekin kanaville jää mahdollisuuksia hyödyntää Mariaa.

Käyttämättä on esimerkiksi Suomen ulkopoliittiseen linjaan hyvin sopiva Maria, Maria, Maria tai Taivas TV7:lle istuva Ave, Maria.

Hippikohderyhmää voi puolestaan kosiskella hilpeän hamppuhenkisellä Maria? -nimellä.

Hanurista-palsta, Markkinointi&Mainonta 17/2008

_______________

mainos

”Koivusalo” on ”Pekko” eikä ”Mannerheim” – ”ja sillä sipuli” (Nils Gustafsson). Eikä kaikkea historiallisten henkilöiden taakkaa, Irwinistä Sibeliukseen pohjalta, voi laittaa yhden ihmisen, Martti Suosalon, kannettavaksi.

Hannu Waarala, Filmihullu 2/2008

_______________

Pääministeri Matti Vanhanen kiistää lähetelleensä arkaluontoisia tekstiviestejä liikemies Toivo Sukarille. Julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan Vanhanen olisi lähettänyt kymmenittäin viestejä virkakännykästään mitä erilaisimpina vuorokauden aikoina ja jopa virkamatkoilta.

Pääministeri korostaa, että mikäli viestejä olisikin lähetetty, ainakaan niiden sisällössä ei olisi “alapään juttuja”. Lisäksi kaikki kirjoitettu on aivan selvästi vain vastausta hänelle aiemmin ehdotettuun.

Lehti – totuus seuraa perästä 15.5.2008

http://lehti.samizdat.info

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009