Metallinen purukalusto

Lukuaika: < 1 minuutti

Metallinen purukalusto

”Mistä Korholan ilmastokannat kumpuavat”, kysyy toimittaja Rita Dahl.

”Mistä Korholan ilmastokannat kumpuavat”, kysyy toimittaja Rita Dahl Voiman verkkolehdessä Fifissä. ”Ja mistä tuli salaperäinen kampanjarahoitus viime eurovaaleissa?”

”Ilmastopolitiikan rautarouva” Korhola on ajautunut ilmiriitaan vihreiden kanssa.

Eurovaalit lähestyvät ja niinpä euroedustaja Satu Hassi selvitti tekstitiedostoon jääneistä tallennustiedoista, että Euroopan rauta- ja terästeollisuuden lobbarietujärjestö Eurofer oli alun perin Korholan ja saksalaisen Karl-Heinz Florenzin lokakuussa Euroopan parlamentin ympäristövaliokunnassa esitellyn päästöoikeuksia koskevan tekstin takana. Allekirjoittaja oli Bernhard Kohl, Eurofer.

Korhola väitti tarkistuttaneensa vain pienen yksityiskohdan Euroferin toimistossa, mutta kärähti, kun Karl-Heinz Florenz myönsi avoimesti tekstin olevan peräisin Euroferilta.

”Korhola on aikoinaan ilmaissut huolensa politiikan ja totuuden välisestä suhteesta Anneli Jäätteenmäen Irak-muistion yhteydessä. Hänen mielestään valehtelevan poliitikon pitäisi erota”, Dahl kirjoittaa, ja jättää ilmaan kysymyksen, pitäisikö Korholan olla sanojensa mittainen.

Vihreä lanka on vihjaillut puolitoista vuotta sitten, että avoimesti ydinvoimaa tulevaisuuden energiatuotannon muotona kannattava Korhola olisi saanut suuriakin summia rahoitusta ydinvoimayhtiöiltä.

Korhola, jonka seminaareihin osallistuu useiden teollisuudenalojen yrityksiä, totesi, ettei hän voi poissulkea tätä mahdollisuutta. Puolitoista vuotta myöhemmin Korhola paljastaa blogissaan saaneensa kokonaiset 500 euroa Pohjolan Voimalta. Eletään maaliskuuta 2009.

Korholan vaalirahoituksessa on kuitenkin edelleen mystisen Pro Societas Europae -yhdistyksen mentävä aukko. Vuonna 2004 hän on saanut yhdistykseltä 32 452 euroa rahaa. Korhola ilmoitti, etteivät tukea antaneet yritykset halunneet nimeään julki.

Rita Dahlin artikkeli Metalliteollisuuden purukalusto tutkii Eija-Riitta Korholan teollisuuskytköksiä & ilmastokantoja. Lue Fifistä.

Voima

  • 9.9.2009